Светът на Вагнер оживява в Пловдив

 

В България пристига шведското сопрано Елизабет Стрид

 

 

За първи път в Пловдив ще бъде представен спектакъл с  най-доброто от оперния епос "Пръстенът на нибелунгите"  от Вагнер. Най-популярните моменти от четирите опери – "Рейнско злато", "Валкюра", "Зигфрид" и "Залезът на боговете" са специално подбрани в час и половина от маестро Иван Ангелов. Именно продължителността от близо 16 часа на колосалната тетралогия респектира еднакво оперните театри и зрителите по цял свят. Самият Вагнер нарича своя епос "празнично сценично представление в три дни и една встъпителна вечер".

 

 

На 12 юли, събота, Античният театър ще се превърне във вълшебно място от германо-скандинавската митология. Фееричният спектакъл е замислен като концертно изпълнение с модерни визуални елементи. С помощта на мултимедия, светлинно шоу и хореографията на Боряна Сечанова зрителите ще се потопят в свят на драконоубийци, нибелунги от подземното царство, девици-войни, златно съкровище, великани и безсмъртни богове.

 

 

Специално за фееричния спектакъл в България пристига шведското сопрано Елизабет Стрид -  звезда на Вагнеровия фестивал в Байройт.  Тя е сред най-актуалните певици с немски репертоар. Бурно е аплодирана в престижни оперни театри в Европа, а ангажиментите й за участие в постановки на Вагнерови опери вече се простират до 2017 година, когато ще изиграе ролята на Зиглинде в Чикагската опера.

 

 

Чети и: Уloveни мигове

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт