"Реките на Европа" първо в София

 

Столицата е началната спирка за танцовия спектакъл

 

 

На 26-ти юли в пространството на Derida Dance Center софийската публика ще има възможност да види предпремиерата на съвременния танцов спектакъл, който е част от проекта "Реките на Европа" – една от най-мащабните форми на сътрудничество между артистични организации на Стария континент през тази година. Проектът си е поставил за цел да направи подробно изследване върху ролята на реките в Европа не само като георгафски обекти, които бележат граници между национални държави, но и като обединяващи природни и културни звена, които сближават европейците.

 

 

Derida Dance Center е проектният партньор, отговорен за съвременния танцов пърформанс, част от цялостния спектакъл, който ще бъде представен на кораб и на суша 51 пъти  в 30 европейски града през месеците август, септември и октомври 2014 година. В края на месец юни в Derida Dance Center започна продукционната дейност на спектакъла със съвременни танцьори от Полша, Германия, Италия и България. Те бяха селектирани от артистичния директор на Derida Dance и хореограф на спектакъла Живко Желязков след поредица от работни ателиета, проведени във Варшава, Будапеща, Кьолн и Нови Сад в края на 2013 година.

 

 

 

 

Днес в София пристигна и хореографът Анна Гуляш, която ще асистира на Живко Желязков в подготовката на танцовия пърформанс. Тя е дипломиран хореограф от  Унгарската танцова академия. Работила е с няколко големи танцови организации, а в момента е част от екипа на най-старата театрална компания в Унгария - Националния театър на Мишколц.  В проекта „Реките на Европа“ тя отговаря за качественото представяне на спектакъла по време на целия тур по река Дунав.

 

 

Чети и: Светът на Вагнер оживява в Пловдив

 

 

Следващата седмица в София пристига и музикалният екип на проекта, за да се включи в общия репетиционен процес. След предпремиерата на 26-ти юли в Derida Dance Center, спектакълът ще стартира официалния си тур с първо представяне на 16-ти август в Регенсбург, Германия. Повече за мащабния проект „Реките на Европа“ можете да научите от уебсайта му.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт