"Котаракът Шарл" напълни салона

 

Музикалният театър предлага съвременен прочит на "Котаракът в чизми"

 

 

Първата премиера от новия сезон на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ за най-малките почитатели на музиката -  мюзикълът „Котаракът Шарл”, се състоя на 23 октомври при огромен зрителски интерес. Билетите за двете премиери бяха разпродадени за отрицателно време. През ноември родители и деца ще могат да се насладят на спектакъла на 12, 22 и 28 на камерната сцена на театъра.

 

 

 

 

"Котаракът Шарл" е съвременен прочит на една от любимите приказки на милиони деца по света – "Котаракът в чизми" на Шарл Перо. Котаракът Шарл ще очарова малчуганите със своята смелост, находчивост и преданост към своя приятел Жан, който бленува по красивата принцеса. Разбира се, благодарение на верния и изобретателен котарак, доброто ще възтържествува и любовта ще победи.

 

 

"Изграждането на музикален вкус и усет към красивото и стойностното у най-малките е една от неизменните цели на театъра,” каза директорът на ДМБЦ Марио Николов. "Отговорността ни към бъдещите поколения е голяма и подхождаме много сериозно към ангажимента, който сме поели към тях. Убеден съм, че усилията, които полагаме в посока създаването на качествени детски спектакли, са високо оценени от деца и родители, както недвусмислено показват пълните салони".

 

 

Музиката на спектакъла е на българския композитор Жул Леви, а либретото – на неговата съпруга Сабина Тянкова, която бе дългогодишна солистка на Музикалния театър. Постановъчната версия и ресижурата е на Калина Ангелова, музикален ръководител е Юли Дамянов,  диригент – Огнян Митонов. За приказната атмосфера допринасят сценографията на Евгения Раева и  костюмите на Николина Костова-Богданова.

 

 

На 22 октомври в премиерата участваха – Станимира Василева, Денко Проданов, Анна Вутова, Александър Василев, Светлана Иванова, Румен Григоров, Деница Шопова, Сердикий Попов, Никола Кабрузов и Лъчезар Лазаров. На премиерата на 29 октомври за най-искрените аплодисметни, тези на децата, ще  излязат  Илона Иванова, Велин Михайлов, Елица Желева, Венцислав Динов, Мария Коровешова, Калин Душков, Боряна Йорданова, Сердикий Попов, Никола Кабрузов и Лъчезар Лазаров.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт