Хепънинг за края на Лятната академия за деца и ученици

 

Празникът е посветен на Световния ден на мира

 

 

Заповядайте в галерия „Академия“ да се потопите в чудния свят, който децата и студентите сътвориха заедно в ателиетата на НХА, през месец август.

 

 

В изложбата „Полети“ ще видите изобилие от детски рисунки и произведения – живопис – акварел и темпера, рисунки правени в музеите и галериите в София, кукли, керамика, стъклопис и мозайка, графика, калиграфия, авторски книжки и комикси. За пръв път ще бъде представено авторско видео – кратки анимации сътворени от невръстните академици.

 

 

В изложбата са включени и прекрасните произведения на деца и младежи с тежки увреждания, които също имаха възможност да творят по време на детската академия. Техните творби ни затрогнаха с чистата и дълбоката им обич към живота.

Изключително постижение за Лятната детска академия и за самият автор е скулптурата „Минотавърът“. Тя е създадена от незрящият по рождение Денис Попов. Денис е за трети път в Лятната академия и вече сериозно мечтае да стане скулптор. Той проектира и тортата „Шоколадовият цар“, която по традиция ще бъде разрязана на откриването на изложбата.

 

 

На 31 август от 17:00 часа, ще се състои и тържественото закриване на Лятната акдемия с Хепънинг, посветен на 1 септември – Световен ден на мира.

 

 

Хепънингът включва:  Инсталацията „Въздушният човек“; Ревю на авторски костюми, които децата сами ще проектират и изработят от хартия; Връчване на дипломи за участие; Пускане на летящата инсталация „Полети“ и коктейл. През целия ден ще бъдат прожектирани български анимационни филми, предоставени ни от Българска национална филмотека  – ателие № 7 на НХА, ул.  „Шипка“ 1.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Арт