Изложба нови медии в Полския институт

 

Творби на Агнешка Ева Браун, Милош Флис и Барнаба Микуловски очакват любителите на модерното полско изкуство

 

 

Заключени в пространството / Поробени във времето е заглавието на най-новата изложба, организирана от Полския институт в София съвместно с Градската художествена галерия във Вроцлав. Тя представя творчеството на младите творци от Вроцлав Агнешка Ева Браун, Милош Флис и Барнаба Микуловски. Куратор на изложбата е Агнешка Словинска.

 

 

Заглавието на изложбата е тясно свързано с авторските проекти и формата на тяхното представяне. Парадоксално, но то ни препраща и към техниките, използвани от творците - най-общо разбираните нови медии, както и нарастващите възможности на модерните технологии, които вече не се побират в музейните изложбени зали. Повечето от творбите в изложбата са мултимедийни инсталации и видео-арт.

 

 

Ще видим проекта „SpyBot” на Барнаба Микуловски, своеобразно предупреждение за опасностите, които носят новите технологии. Агнешка Ева Браун ни изненадва с необикновено зрелия си подход към темите, които засяга в творчеството си. А „Капсулите“на Милош  Флис ще разкрият пред посетителите заключените в тях емоции, впечатления и размишления на твореца.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Арт