НАТФИЗ в трескава подготовка за традиционния маратон

 

Тази година традиционната инициатива е посветена на 140-та годишнина от рожението на Кръстьо Сарафов

 

 

Няколко седмици преди официалния старт на лятото, възпитаниците на Академията за театрално и филмово изкуство ще отворят врати за всички зрители, които искат да надникнат във врящия живот на учащите артисти. В рамките на 36 часа публиката ще може да се запознае с работата на студентите през изминалия сезон под формата на представления и прожекции. Освен това техните гости ще могат надникнат зад кулисите на театралния факултет - благодарение на предвидените отворени часове.

 

 

Още една от добрите новини е, че Маратонът се завръща към оригиналния си формат и отново ще има представления и прожекции и през нощта. В същото време ще протече и честването на 70 години от основаването на Академична библиотека и архив НАТФИЗ. Организаторите на Маратона ще отбележат събитието със специална изложба.

 

 

В момента програмата се запълва активно и очакванията на Студентски съвет – основен организатор на 36-часовия кино и театрален маратон, са да представят около 30 представления и открити часове на сцените на Учебен куклен театър и Учебен драматичен театър, както и филми на сегашни и бивши възпитаници на Академията, които ще бъдат излъчени в Учебната кинозала.

 

 

Студентски съвет и всички участници в маратона посвещават организацията и усилията си на честването на 140 години от раждането на Кръстьо Сарафов.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Арт