Вълшебен град ще се построи в България

 

Можете да се разходите из триизмерния град и да разгледате бъдещето, създадено от деца в галерия Червената точка

 

 

На 28 май 2016, от 18.00 часа в галерия "Червената точка" , ще се открие изложба-хепънинг „Вълшебния град“. Събитието представя по интерактивен начин детско творчество, посветено на създаване на градски пространства от бъдещето. Малките творци са деца на възраст от 4 до 8 години. Те са работили по проекта в продължение на няколко месеца, като в произведенията, които са измислили и конструирали сами, са въплътени техните мечти, представи и идеи за средата, в която искат да живеят.

 

 

Триизмерните макети на сградите ще бъдат представени от своите създатели по оригинален начин. С музика, светлини и свободен контакт с публиката, децата ще покажат Вълшебния град, който са построили. Отделните сгради имат своята история и необичайни поетични имена – Къща на жирафите, Блок на приятелството, Домът на пчелите и др. Освен невероятните сгради, на изложбата ще бъдат представени и част от най-добрите рисунки,колажи,пластики от солено тесто и хранителни продукти. Произведенията са изработени с различни техники и необичайни материали под ръководството на творческия преподавател Поля Иванова от студио „Арт стихия“.

 

 

 

 

Тя споделя: „В областта на изкуството, фантазията на твореца е от особено значение за крайния резултат, а именно – въздействието на творбата върху публиката. Необремененото съзнание и богатото въображение на децата се нуждаят от съвсем малко помощ, за да се претворят в нещо реално, чудесно и необикновено. В случая това е Вълшебния град. Енергията и ентусиазма, с които децата работиха по създаването му са вдъхновяващи. Горда съм от постиженията на моите възпитаници.“

 

 

Амбициозната художничка превърна в хубава ежегодна  традиция реализирането на проекти от подобен характер. Предишните събития „Цветно огледало“ и „Летящата изложба“ пожънаха голям успех и оставиха зрители и участници в очакване на нови срещи с необичайното и красивото.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Арт