Daniel Barenboim - музиката на Бетовен е за всеки

 

Daniel Barenboim на чело на нов глобален проект

 

 

На музикалния пазар вече е проектът озаглавен Beethoven for All Music of Power, Passion & Beauty (Бетовен за всеки; Музика за сила, страст и красота). Той се състои от 5 записа с пълните симфонии на Бетовен, всичките му сонети и концерти за пиано, луксозен бокс сет, 2 диска с акценти и още много дигитални допълнения.

 

 

Чети: Фенове избраха песните за „I Am An Elvis Fan”

 

 

Проектът включва световно турне с West-Eastern Divan Orchestra. Кампанията по популяризирането му стартира още през август 2010 с легедарния Teatro Colón в Буенос Айрес, а до 2013 са планирани обиколки в цели 4 континента. Това лято в Лондон оркестърът ще изнесе концерти няколко последователни вечери, които ще завършат с грандиозната церемония по откриването на тазгодишните Олимпийски игри. По-късно през сезона предстоят големи концерти на открито във Версай, Париж и Waldbühne, Берлин.

 

 

Никой друг композитор не е толкова дълбоко уважаван във всяко едно кътче на света, колкото е Бетовен. Неговата музика свързва човечеството не само чрез емоции, но и чрез интелект. Точно това вдъхновява най-много West-Eastern Divan Orchestra - оркестъра, основан от Daniel Barenboim и Edward Said.Така е създаден състав от талантливи музиканти, в който християни, евреи и мюсюлмани от различни региони на средния изток са едно цяло в оркестър, представящ симфоничното постижение на един велик композитор пред широката публика.

 

 

Както самият Daniel Barenboim споделя: "Музиката на Бетовен е универсална. Навсякъде по света тя носи едно и също послание на всички хора”.

 

 

Като част от кампанията, от Universal Music заснемат изключително любопитен документален филм за работата на Daniel Barenboim и оркестъра му. Филмът ще бъде излъчен по телевизионните канали в цял свят.

 

 

Значима част от кампанията е глобално партньорство с iTunes. Така всеки потребител на iTunes Store може да посети специално създадена за проекта "стая”, видима от всяка една точка на света. В секцията ще бъдат поместени всички записи и видеа към Beethoven for All. С това се слага началото на най-мащабната дигитална промо кампания за класически запис, създавана някога. Всички релийзи са вече достъпни в ново високо качество, специално мастерирано за формата на iTunes. Като допълнение, под формата на безплатен подкаст са налични всички документални видеа за Beethoven for All.

 

 

Трейлър от документалния филм Beethoven for All може да бъде видян тук:

 

 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт