Боряна Дукова - "Кървава Малага"

 

Полукриминална история, която не бива да пропускаш!

 

 

Издателство „Монт” ви предлага едно четиво, без което лятната вканция няма да е толкова вълнуваща. Първият роман на Боряна Дукова „Кървава Малага”.

 

 

След сборника разкази "Сърцето не лъже" и новелите с едноименното заглавие "Новели", това е първият роман на авторката.

 

 

Ето някои мнения за него:

 

 

„Кървава Малага” е 3D роман! Боряна Дукова, нашият гид, деликатно ни режисира и ние се втурваме в събития като персонажи, минаващи през цялата палитра на човешките емоции”- думи на актрисата Латинка Петрова.

 

 

”Рецепта за прочутото вино "Малага", антики и останки на най-старите европейци... Ето съставките на взривоопасния коктейл в тъмната мутренска история, която Боряна Дукова разказва в романа си "Кървава Малага". Младата и красива преводачка Ирина е въвлечена в тях и не й остава друго освен да стигне до диригента на екшъна - фамозен испанец. Любов и омраза, кръв и пари, лъжи и истини са объркани в трептящото нервно кълбо на сюжета. А обличането и събличането на истината е лайтмотивът на завладяващия роман, който се чете на един дъх.”- Петър Величков, литературен критик

 

 

 

”Очарованието на романа „Кървава Малага” се дължи на майсторски построените диалози, в които езиковите клишета не намират място, а находчивите реплики, язвителността и хуморът са умело дозирани. Като добавим любопитните асоциации с картините на прочутия испански художник Гоя, любовната история, богатия език и прецизните характеристики на героите, без съмнение този роман е едно вълнуващо и увлекателно четиво.”- Веселка Ненкова, преподавател по испанска литература в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”

 

 

За още информация посетете http://www.facebook.com/Boryana.Dukova

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт