София е Бразилия за няколко дни

 

Станете част от Tudo Brasil Festival 2012

 


Страстна бразилска музика и танци, традиционната кухня и завладяващи изпълнения ще направят лятото в София още по-горещо по време на Tudo Brasil Festival 2012. Фестивалът, който се провежда за първи път в България с подкрепата на Посолството на Бразилия, ще се състои от днес (27 юни) до 1 юли 2012 г. в столицата и ще покаже вълнуващата бразилска култура в цялото нейно многообразие.

 

 

По време на петте дни Tudo Brasil Festival 2012 ще забавлява участниците с различни инциативи и събития: уъркшопи, концерти, кино и изложба. Любителите могат да покажат и своите танцови умения и да усетят духа на Бразилия, като се включат в една от атракциите на фестивала – уличния парад на 29 юни.

 

 

Уъркшопи:

 

 


Фестивалът се открива на 27 юни в галерия „Париж-Москва” с изложба на съвременни бразилски художници от групата  „Moqueca Brasil” начело със Сезар Пиментел, както и творби на фотографа Митко Момчев. Вернисажа е от 19 часа. С него започва, за софийската публика, едно многоцветно, екзотично и феерично презокеанско пътуване, за да опознаят богатата бразилска култура и традиции. Да се докоснат до бразилската душевност. Да почувствуват пулса на „Копакабана” по жълтите столични павета.

 

Чети: Metropolis пуснаха химна на лятото

 

 


Любителите на самба и форо могат да научат техните стъпки и да усетят ритъма им по време на Tudo Brasil Festival 2012. Танците ще бъдат представени от световно известната инструкторка и хореограф Алесандра Кабрал, която умее хармонично да съчетава традиционните бразилски танци с модерни стилове като джаз, хип-хоп и ориенталски движения. Алесандра не само предава техническите умения на своите ученици, а им помага да се почувстват свободни и да се насладят на живата и ритмична самба и на танца форо, който съчетава три инструмента – акордеон, забумба и метален триъгълник.

 

 

Участниците във фестивала могат да се докоснат и до бойното изкуство капоейра (capoeira), което съчетава музика и танц. То ще бъде представено от Местре Ореля (Orelha) – талантлив инструктор и танцьор, родом от Bahia – града, от който се заражда и капоейрата. Местре Orelha участва в различни групи в чужбина и демонстрира бразилското бойно изкуство пред любителите му по света.

 

 

Концерти, кино и изложба:

 

 

Гостите на концерта на небезизвесния творец Ламек (Lameck) ще се пренесат в света на сложната смесица от стилове, която създава бразилският изпълнител. Роденият в Сао Пауло Lameck е представител на съвремените творци в областта на MPB (популярната музика в Бразилия). Неговите мелодии съчетават хармонично фънк, духа на соул музиката, мъдростта на джаза и достъпността на поп музиката.

 

 

Прожекция на открито ще покаже филма A dona da história – историята на 50-годишна жена, която се пренася в своето минало и пренаписва историята на живота си чрез игра на безкрайни възможности.

 

 

Уличният парад в следобедните часове на 29 юни ще превърне софийските улици в сцена на музикалното изкуство, танците и традиционното бразилско облекло. Всички, изкушени от бразилските ритми, деца и възрастни, могат да станат част от това изживяване и тържество на танца и ритъма, докосвайки бразилската култура „на живо“.

 

 

Tudo Brasil Festival 2012 ще завърши с Форо бал, по време на който участниците могат да покажат своите нови танцови умения, да се насладят на типичните бразилски ястия и напитки и да се забавляват в атмосферата на бразилска музика с DJ Falcão do Brasil.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт