Портрети на знаменитости във VIVACOM Art Hall

 

Селекцията се нарича “Някои известни хора”

 

 

Емблематични портрети на световни знаменитости и култови еротични фотографии на Ричард Кърн ще бъдат изложени във VIVACOM Art Hall от 5-ти до 22-ри юли.

 

 

Излобжата се нарича “Някои известни хора” и е първата самостоятелна експозиция с оригинални фотографии на американската легенда в България. “Някои известни хора” идва в България, благодарение на списание VICE и VIVACOM. За откриването на изложбата у нас пристига и самият Ричард Кърн, който ще изнесе лекция в деня след откриването. По време на лекцията Кърн ще покаже последните си късометражни филми, след което ще поговори с публиката за голи момичета, някои известни хора и за себе си.

 

 

Ричард Кърн е американски фотограф, който през 80-те участва активно в нюйоркската ъндърграунд сцена с експериментални филми и еротични фотографии. Постепенно излиза от полето на американската субкултура и за по-малко от десетилетие става световноизвестен, придобивайки почти иконичен статус сред холивудските знаменитости.

 

 

Кърн е снимал кого ли не, но в България пристигат може би най-разпознаваемите му фотографии: на Ева Грийн, Ник Нолти, който посреща Кърн по халат и от това се ражда може би единственият кадър на босия Нолти без грим и костюм в собствената му спалня, на Мерилин Менсън - традиционно брутален, на Ник Кейв в компанията на току-що получено Грами и две голи дами.

 

 

Чети: Боряна Дукова - "Кървава Малага"

 

 

“Някои известни хора” включва 36 фотографии. Едната от тях бе закупена буквално преди дни от български колекционер, пожелал да остане анонимен. Стойността й също е тайна. Ричард Кърн сподели само, че в света има само още две като нея, едната от които - притежание на изключителния Тери Ричардсън, другата - на (отново) анонимен американски колекционер. Стойността на фотографиите в “Някои известни хора” варира между 2 и 12 хиляди евро в зависимост от тиража. Те могат да бъдат закупени в рамките на изложбата.

 

 

Откриването на изложбата на Ричард Кърн “Някои известни хора” е на 5 юли 2012 г., четвъртък, от 19 ч. във VIVACOM Art Hall.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт