Коледен концерт на Хосе Карерас

 

10 декември зала 1 на НДК

 

 

Събитието е уникално по своя характер, защото ще бъде единственият за 2012г. европейски Коледен концерт на Карерас.
С него в София ще пристигне  диригент  номер 1 в света  Дейвид Хименес – ученик на Херберт фон Караян, както и сопраното, което Маестрото ще определи сам.

 

 

Карерас  ще пее под съпровода на Софийска филхармония и Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“  в зала 1 на НДК.

 

 

Българската публика ще има възможност отново да се наслади на  отбрана част от хитовия репертоар, в който влизат и две канцонети, които Карерас  е пял с другите двама големи – Пласидо Доминго и Лучано Павароти.

 

 

При посещението си в България, тенорът  ще посети  и направи дарение на детска онкохематологична клиника. Хосе Карерас ще покани лично Стилиян Петров да присъства на концерта. Непобедимият Карерас  е запознат с коварното заболяване на националният ни сътезател, с  което  той успя да се пребори, благодарение на силата на своя дух и твърда вяра.

 

 


Роден в Барселона, той учи музика в родния си град. През 1970 г. той започна професионалната си кариера в Grand Teatr del Liceu на Барселона с "Набуко" и "Лукреция Борджия“.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт