Лятна галерия отвори врати край морето

 

Картини на Дали, Пикасо и Хънт  Слонъм  съчетават модерното изкуство с голф ваканция

 

 

Лятна галерия за модерно изкуство отвори врати край морето от началото на месец юли. Проектът е на първата по рода си у нас Галерия за модерно изкуство в София, а изборът на локация на север от морската ни столица Варна е особено интересен.
Уютно ситуирана в сърцето на уникалния голф комплекс „Трейшън клифс“ (разположен близо до нос Калиакра), Галерията ще предложи на всички посетители на северното ни черноморие незабравимо арт изживяване и досег до шедьоврите на модерното изкуство.

 


Графични листове, живопис и колажи от художественото наследство на водещи представители на XX и XXIв. показва новата галерия край морето. Сред подбраните автори са имената на Хуан Мирó, Пабло Пикасо, Марк Шагал, Салвадор Дали, любимецът на звездите - Хънт Слонъм, провокаторът Деймиън Хърст, легендата на британския поп арт Питър Блейк и българинът Хубен Черкелов, който твори в Ню Йорк.

 

 

Чети:  Като по струна над бездната

 

 

Експозицията ще бъде обновявана периодично с нови произведения и ще продължи до края на активния летен сезон ( края на месец  септември). Галерията е със свободен достъп за всички посетители на северното ни черноморие.

 

 

Отбраната селекция от модерно и съвременно изкуство е част от богатата колекция на Галерията за модерно изкуство на „Оборище“ 10 в София.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт