Лятна премиера на Театър „Възраждане”

 

Гледайте „Три ужасени миниатюри”

 

 

Истински повод за радост в разгара на бедното на културни събития лято е премиерата на Театър Възраждане”. Представлението носи заглавието „Три ужасени миниатюри”. Отбележете си на календара датата 28 юли, за станете част от това, което ни в приготвил Майкъл Грийн.

 

 

Режисьор на спектакъла е Петър Пейков („Бягство от Москва”). Сценографията и костюмите са дело на Юлияна Войкова – Найман. Композитор е Румен Бояджиев – син. Превод - Иван Милев.

 

 

Участват актьорите:  Анатоли Лазаров, Свежен Младенов, Георги Златарев, Христо Ботев, АлександърГеоргиев, Димитър Захариев, Емил Добрев, Мариана Жикич, Мирослава Върбанова – Аврамова, Ивет Радулова, Филипа Балдева.

 

 

 

 

Представлението е създадено по текстовете на трите миниатюри на Майкъл Грийн - "Ужас", "Ил Развратсионе" и "Всичко е добре, когато свършва, както Ви харесва."

 

 

Чети: Лятна галерия отвори врати край морето

 

 

За Майкъл Грийн (английски драматург) може да се каже, че е модерен и новатор. Той е известен автор на театрални пародии от 70-те и 80-те години на ХХ в. и често e сочен за пример за виртуозно писанe на драматургични материали. Майкъл Грийн е почитател на принципа на театралната пародия. 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт