Хищната боя и изплъзващият се образ

 

„Картини” на Станимир Генов

 

 

На 2 август (четвъртък) от 19:00 часа в галерия „Юзина” на ул. „Московска” 11 ще бъде открита изложбата „Картини” на младия автор Станимир Генов, чийто куратор е Йово Панчев.

 

 

Изложбата  показва нови произведения – „ведър поздрав към делтасъвременността” и както подчертава кураторът на изложбата “реактивират онова качество на изкуството, което поставя предметите в него едновременно като физически обекти, но и като изплъзващи се (от реалността и нейните референции) образи.”

 

 

Изложбата представя седем живописни композиции и една инсталация  и ще продължи до 7 септември 2012 г.

 

 

Станимир Генов е роден през 1982 година в София. Завършва Национална Художествена Академия, София, специалност живопис при проф. Бояджиев. Носител е на наградата на МФ „Св.св .Кирил и Методий”(2006), финалист в конкурса на Гауденц Б. Руф за 2008 и 2011г. и наградата на М-тел за 2009.  Има десетки участия в изложби (София, Пловдив, Варна, Виена, Прага, Битоля), както и две самостоятелни изяви в Галерия „Пистолет” през 2008 и 2010 и в “The Fridge”, 2011.

 

 

Станимир Генов работи с видео, инсталация и живопис като балансира в работата си концептуален заряд, чист експресивен изказ и създаване на комплексен художествен дискурс, в който зрителят активно преживява (срещата си с) изкуството.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт