Проект-конкурс "Инвестираме в България"

 

Надпреварата е насочена към художници и street art артисти

 

За пореден път ЧЕЗ ще разведри и оцвети градската среда. Съвместно с Галерията за модерно изкуство в София, ЧЕЗ България организира конкурс за участие в проекта “Инвестираме в България”, чиято цел е да подобри и освежи градската среда в няколко  български града. На този етап инициативата ще обхване град София.

 

 

Конкурсът е насочен към художници и street art артисти, които биха искали да преобразят електроразпределителните табла на централна градска улица в произведения на изкуството. След емблематичните градски артерии Шишман и Раковски, предстои да бъде изрисувана и друга централна  улица - Граф Игнатиев.

 

 

 

 

Срокът за подаване на предложенията за работен проект по конкурса „Инвестираме в България” е от  31-ви юли 2012 до 30-ти август 2012 г.

 

 

Всеки артист с одобрен и реализиран проект, ще получи възможността да участва в групова изложба в Галерията за модерно изкуство, която ще представи всички изрисувани ел. табла, а най-добрите идеи ще бъдат претворени на платно в по-голям мащаб.

 

 

Чети: Хищната боя и изплъзващият се образ

 

 

Проектът“Инвестираме в България” акцентира върху  подобряване  вида на съоръжения като ревизионните табла като част от процеса по подобряване на средата на живот в големите градове. Специално изрисуването на таблата носи и друг важен мотив – необходимостта от отговорно отношение към тези съоръжения не само от страна на енергийната компания, която така или иначе отговаря за тях, но и от страна на гражданите. 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт