D. Garrett най-продаваният класически изпълнител

 

Музикантът ще бъде отличен с още една награда ECHO

 

 

Виртуозът David Garrett ще бъде удостоен с приз от наградите за класическа музика ECHO Classic Awards. Изпълнителят ще бъде отличен за втори път (след Classic Romance) за "Най-продаван албум на годината" с последния си запис, Legacy.  Информацията беше съобщена официално от Bundesverband Musikindustrie - Федералната асоциация на музикалната индустрия в Германия. Въпросното отличие е особено престижно и се връчва на най-успешния изпълнител сред всички музикални жанрове.

 

 

Позициониран на 6-то място в немската музикална класация, предпоследният албум на David, Legacy, е дебютиралият на най-висока позиция инструментален албум в историята на Германия.

 

 

David Garrett грабва публиката не само с харизматична визия (той е бивш модел), но и заради умението си да смесва удивително поп и рок с класическа музика. Неслучайно, чаровникът е сред малкото изпълнители на планетата, носители на статуетки ECHO и за поп, и за класика.

 

 

"Бих искал да изкажа своите сърдечни поздравления на David Garrett! Неговите записи са символ на сила, енергия и съвременно звучене. Сигурен съм, че неговата втора награда ECHO за "Най-продаван албум на годината" няма да бъде последната му такава. Пожелавам му продължителен успех и очаквам с нетърпение работата ни по неговите нови творчески проекти", гласи изявлението на Frank Briegmann, Президент на Universal Music Германия, Австрия, Швейцария и лейбълa Deutsche Grammophon.

 

 

Чети: Проект-конкурс "Инвестираме в България"

 

 

Новата награда ще бъде връчена на David по време на гала церемония на 14-ти октомври в берлинската концертна зала. Същата вечер събитието ще бъде излъчено по немската телевизия ZDF.

 

 

Сред множеството изпълнители на Universal Music, които също ще бъдат отличени на тазгодишните ECHO Classic Awards са: Anne-Sophie Mutter, Tori Amos, Anna Prohaska, Jonas Kaufmann и Rafal Blechacz.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт