Рестартирай сладкарница Прага

 

Отворена покана за идейни проекти и акция

 

 

Sofia contemporary в движение  и българският клон на Samsung Electronics, обявяват отворена покана за идейни проекти и акция на тема "Рестартирай сладкарница Прага. Какво бихте направили с това място?".

 

 

Целта на инициативата е да провокира и генерира интересни идеи за преосмисляне на изоставените сгради, симптоматични за центъра на столицата. Пример за такъв "неработещ" градски сегмент e едно от любимите места за среща в столицата преди 1989 – бившата сладкарница "Прага" на улица Раковски, която в момента е опакован в ламарина обект, чиито стени служат за популяризиране на търговски марки.

 

 

"Какво бихте направили с това място" – това е въпросът, с който организаторите целят да провокират жителите на София да участват в дискусията за изоставените централни градски части.

 

 

Поканата за участие в "Рестартирай сладкарница Прага" е насочена към всички граждани с активна позиция спрямо организацията на живота в града и облика на заобикалящата ни среда, независимо от тяхната професия и възраст.

 

 

Визиите могат да бъдат изразени чрез всички художествени средства и да се материализират във всички възможни медии – написани на Post-it, оформени като плакат, стихотоворение, звукова инсталация, рецитал или кратък пърформанс на място. Всички проекти ще бъдат показани, а условието за участие e те да отговарят на заданието на отворената покана и да не съдържат послания, подстрекаващи към дискриминация и ксенофобия.

 

 

Организаторите на "Рестартирай сладкарница Прага" ще поканят един от авторите да участва в програмата на Sofia Contemporary 2013, а други два проекта ще бъдат наградени със Samsung GALAXY Note. Селекцията ще бъде направена от екипа на Sofia Contemporary.

 

 

А ето и как да участвате: изпратете идеен проект до 30 септември на адрес sofiacontemporary@gmail.com, а до 5 октомври ще получите информация за дата и час на акцията „Рестартирай сладкарница Прага“.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт