"Беззаконие" на екран от 7 септември

 

Война между контрабандисти и корумпирани ченгета

 

 

Придобилият известност с „Пътят” и „Предложението” режисьор Джон Хилкоут ни поднася ярък отрязък от историята на американската престъпност в своя гангстерски епос "Беззаконие".

 

 

Филмът проследява истинската история на прословутите трима братя Бондюрант – контрабандисти, които правят скок към американската мечта в щата Вирджиния по времето на Сухия режим.

 

 

Създаден по романизираната история на Мат Бондюрант за неговото семейство “Най-мокрият окръг в света“, филмът събира плеяда от звезди – талантите от новото поколение Шая Лебьоф („Трансформърс” , „Уолстрийт: Парите никога не спят”), Том Харди („Черният рицар: Възраждане”, „Генезис”), Джесика Частейн („Дървото на живота”, „Южнячки”) и Миа Уасиковска („Алиса в страната на чудесата”) – с ветераните в киното Гай Пиърс („Прометей”), Гари Олдман („Черният рицар”) и Джейсън Кларк („Обществени врагове”, „Смъртоносна надпревара”).

 

 

 

 


В планините на окръг Каунти, Вирджиния, братята Бондюрант са легенда. Най-големият, Хауърд (Джейсън Кларк), успява да оцелее в сеча на Голямата война, но се завръща у дома обременен от това, което е видял и направил. Брат му Форест (Том Харди) за малко не умира от инфлуенцата, която отнема живота на родителите им. Преборва черната смърт с тиха сила и яростна, дълбока неотстъпчивост, която ще определи характера му. Джак (Шая Лебьоф) е най-малкият брат, впечатлителен, чувствителен и схватлив.

 

 

Времената са трудни и работа не се намира, но семейство Бондюрант са предприемчиви и са си създали проспериращ бизнес с домашно варене на алкохол - тяхна собствена „марка”, придобила местна популярност. Контрабандното производство в окръг Каунти, обаче, изглежда, че наближава своя край с пристигането на специалния пратеник от Чикаго Чарли Рейкс (Гай Пиърс). Новият „закон”, който Рейкс носи със себе си, е смъртоносен и корумпиран и ще постави на изпитание всичко, което братята са създали и представляват. Но докато другите от окръга се поддават на безмилостния натиск на Рейкс, Бондюрант нямат намерение да се огъват пред никого.

 

 

 

Шая Лабьоф споделя, че "Беззаконие" е изисквал повече физическа подготовка от актьорите, отколкото зрителите биха предположили. "Бяхме във фитнеса през цялото време. Аз лично тренирах повече, отколкото през целия си живот. Джейсън и Том също не пропускаха и ден. Ролите се оказаха страхотно физическо предизвикателство.”

 

 

Чети: Сталоун и Шварценегер в затвора

 

 

Приковаващ вниманието напрегнат разказ за престъпност и корупция, за лоялност и любов, за жестокост и нежност, "Беззаконие" спечели овациите на критиците и публиката на премиерата му на фестивала в Кан.

 

 

"Беззаконие" идва в кината у нас на 7 септември.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV