"Цветът на хамелеона" - български дебют в Торонто

 

Една черна комедия-трилър

 

 

Световната премиера на новия български игрален филм „Цветът на хамелеона”, режисьорски дебют на известния кинооператор Емил Христов, ще се състои на международния кинофестивал в Торонто.

 

 

Лентата ще се завърти на 8-ми септември като част от официалната селекция на програма „Откритие“. Фестивалът в Торонто е един от най-престижните кинофестивали в света по отношение на селекция и пазар на филми, медийно присъствие и участие на световни кино звезди. С него започва сезонът на наградите в северна Америка и надпреварата за Оскарите.

 

 

Чети: Още едно място за алтернативно кино

 

 

„Цветът на хамелеона“ е черна комедия-трилър, чието действие ни отвежда в страна, много напомняща за България, по времето на нежните революции в източна Европа. Маниакален конспиратор създава свой фантомен отдел на тайните служби със собствена агентура и документация. Архивът на „частното“ ДС става пружина на напрегнат сюжет с трагикомични обрати, докато мистериозният му създател се опитва да "ужили" МВР. Това е една история без невинни, заплела в сложна мрежа интриганстващи интелектуалци и философстващи ченгета.

 

 

 

 

Сценарият е на Владислав Тодоров (автор на „Дзифт“) и е написан по неговия втори роман „Цинкограф“. В звездния състав участват Руши Видинлиев, Ирена Милянкова, Руси Чанев, Деян Донков, Самуел Финци, Светлана Янчева, Касиел Ноа Ашер, Михаил Билалов, Михаил Мутафов, Христо Гърбов и други любими на българския зрител актьори.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Филмът е копродукция на Перипетея, Ню Бояна Филм, Българската Национална Телевизия, Рестарт-Словения и е подкрепен от Националния Филмов Център и НДФ „13 века България.“ В България филмът ще бъде разпространен от А Плюс Синема, а премиерата му ще бъде през пролетта.
 

Още Кино & TV