КиноНова в плен на силните жени

 

Уикенд с Анджели Джоли е „черешката на тортата” на тематичната седмица

 

 

От следващата седмица КиноНова ще бъде изцяло в плен на силните жени. Именно те ще бъдат в центъра на събитията и във фокуса на зрителското внимание – ще се борят със зли сили и смъртоносни вируси, ще посрещат стоически ударите на съдбата, ще търсят истината и себе си, ще обичат силно, ще дирижират хода на историята и категорично ще разбиват мита за слабия женски пол.

 

 

 

 

Начело на тематичната седмица ще застане актрисата Мила Йовович в ролята на елитен войник в „Заразно зло: Апокалипсис” (27 август). Войната между живи и „не-мъртви” ще е повече от зрелищна, а звездата от „Петият елемент” ще претърпи генетични видоизменения, за да пребори злите сили и да спаси собствения си живот.

 

 

Чети: Брус Уилис е преследван от по-младото си Аз

 

 

Във вторник (28 август) щафетата поема Робин Райт във филма „Мол Фландърс”. Тук бившата съпруга на Шон Пен си партнира с Морган Фриймън и влиза в ролята на осиротяла млада жена, която се опитва да възвърне вярата си в живота и любовта. Фантастичната сюжетна линия ще се завърне отново в сряда (29 август), когато Кейт Бекинсейл /”Пърл Харбър”, „Авиаторът” и др./ ще бъде красива вампирка, изправена пред смъртоносни битки, интриги и забранена любов в „Подземен свят: еволюция”.

 

 

 

 

Двукратната носителка на Оскар Джоди Фостър се качва на борда в четвъртък (30 август), когато в „Летателен план” ще играе ролята на отчаяна майка, решена на всичко, за да открие и спаси дъщеря си по време на презокеански полет. Гуинет Полтроу ще постави романтичен финал на петъка с комедията „Влюбеният Шекспир”, в която известната актриса не само ще спечели главната роля, но и сърцето на младия Шекспир.

 

 

 

 

"Черешката на тортата" на женската седмица ще постави Анджелина Джоли с две поредни заглавия, в които зрителите ще я видят в ролята на майка. В събота половинката на Брад Пит ще се превъплъти в отмъстителната Олимпия – майката на Александър Велики в едноименната историческа лента. В неделя режисьорът Клинт Истууд заслужено ще й повери главната роля в драмата „Подмяната”, където Джоли отново е майка, готова на всичко, за да открие сина си и да пребори корумпираната система и предразсъдъците в обществото.

 

 

Филмът е създаден по действителни събития, пресъздаващи калифорнийската правна система през 1928 г.

 

 

Седмица на силните жени по КиноНова – от 27 август до 02 септември, от 21.00 ч.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:
 

Още Кино & TV