"Спри, детето запази!"

 

БНТ стартира кампания за грижа за пешеходците

 

 

Стотици деца стават жертва на пътнотранспортни произшествия всяка година, всеки ден, всеки час. Статистиката показва, че всяка учебна година две класни стаи остават празни. Само за 2011г. децата пострадали на пътя са 1103. Тази загуба на млади хора, на децата на България, не може да бъде компенсирана. Човешкият живот е безценен!

 

 

БНТ като обществена телевизия апелира да бъдем толерантни на пътя, на пешеходните пътеки да спрем и предимство да дадем. За тази цел медията стартира националната кампания „Спри, детето запази!”.

 

 

 

 

Нейна основна задача е да повиши информираността за правилата за пресичане на определените за това места – пешеходните пътеки, спазването на Закона за движение по пътищата и спирането на МПС-та на пешеходните пътеки. Националната медия призовава както водачите на моторните превозни средства, така и пешеходците за взаимна толерантност на пътя. За да подпомогне този процес, БНТ ще поднови пешеходни пътеки в близост до училища и детски заведения.

 

 

Инициативата стартира на 27 август със заснемането на клип към кампанията „Спри, детето запази!” и реновирането на пешеходната пътека до 38 ОУ „Васил Априлов”. Зрителите ще могат да видят Радина Червенова, Аделина Радева, Поли Златарева, Спас Кьосев и Даниел Чипев в новите им роли в ефира на БНТ от 1 септември.

 

 

 

 

В периода 1-17 септември обществената медия ще обнови 17 пешеходни пътеки на ключови места в столицата, както и в големите областни градове Благоевград, Варна, Пловдив и Русе.

 

 

Чети и: Конкурс за фантастичен разказ

 

 

Лицата на кампанията ще бъдат близо до децата на първия учебен ден (17 септември). Те ще превеждат учениците по вече освежените пешеходни пътеки. В същия ден пред Паметника на Съветската армия, БНТ организира Ден по безопасност на движението. По време на събитието ще има тематична програма за безопасността на децата на пътя, състезание по приложно колоездене и рисунка с тебешир на тема „Къде пресичам безопасно”.

 

 

Кампанията „Спри, детето запази!” ще остане отворена. Грижата за пешеходците, взаимната толерантност на пътя и спазването на закона са нещо, което трябва да се превърне в култура на движението за всички нас.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV