Сам Клафлин влиза в "Игрите на глада: Възпламеняване"

 

Снимките на продукцията започват през септември 2012 г

 

 

 
Младият актьор Сам Клафлин се присъединява към продукцията по бестселъра на Сюзан Колинс
"Игрите на глада: Възпламеняване". Той се превъплъщава в ролята на Финик - представител на Окръг 4, интелигентен и харизматичен, който става победител в Игрите на глада едва на 14 години.

 

 

 

 

Познат на зрителите от филмите „Карибски пирати: В непознати води” и „Снежанка и Ловецът”, Клафлин в момента работи по още два филма - The Quiet Ones с Джаред Харис и Mary & Martha, с участието на Хилъри Суонк.

 

 

Основните персонажи в първия филм "Игрите на глада: Възпламеняване" са Дженифър Лорънс в ролята на Огненото момиче Катнис, Джош Хъчерсън в ролята на вторият победител в Игрите на глада Пийта Меларк и чаровният австралиец Лиъм Хемсуърт като Гейл. Освен тримата, отново на големия екран догодина ще се появят Елизабет Банкс (Ефи Тринкет), Лени Кравиц (Цина), Уди Харелсън (Хеймич Абърнати), Доналд Съдерланд (Президента Сноу) и Стенли Тучи (Цезар Фликерман).

 

 

В новите роли в "Игрите на глада: Възпламеняване", които Lionsgate обявиха през последния месец, ще участват както обещаващи млади таланти, така и утвърдени актьори от големия екран и театралната сцена.

 

 

Стефани Ли Шлунд („Последната песен”) се включва като професионалния трибут Кашмир от Окръг 1, а в ролята на нейният брат Глос ще видим Алън Ричсън; телевизионната актриса Мария Хауел (ТВ сериала „Дневниците на вампира”) е Сийдър, победителка в Игрите от Окръг 11; Роджър Митчъл („Битка Лос Анджелис”) ще изпълни ролята на Чаф, също трибут от Окръг 11 и победител в 45-тите Игри на глада. Сред потвърдените нови участници в продукцията са и Бруно Гън (ТВ сериала „Бягство от затвора”) в ролята на професионалния трибут Брут, победител от Окръг 2; Мита Голдинг (ТВ сериала „От местопрестъплението”) в ролята на известната със своята жестокост Енобария, също победител от Окръг 2.

 

 

 

 

Ролята на 80-годишната Магс, ментор на Финик и победител от Окръг 4, е поверена на актрисата Лин Коен („Мюнхен”). Сред най-младите участници в 75-тите юбилейни Игри на глада е Джоана Мейсън, победителка от Окръг 7, за чиято роля е избрана Джена Малоун („Sucker Punch: Измислен свят”). Позната от ролите си в „Криминале” и „Кралят на рибарите”, Аманда Плъмър се присъединява към продукцията като особнячката и победителка от Игрите Уайърс. 

 

 

 

 

Новият гейммейкър на 75-тите юбилейни Игри на глада е Плутарх Хевънсби, в чиято роля ще видим Филип Сеймур Хофман, познат от филмите „Кешбол” и „Маската на властта”.

 

 

"Игрите на глада: Възпламеняване", когато Катнис Евърдийн се завръща у дома след като с Пийта Меларк, момчето трибут от нейния Окръг 12, побеждават в 74-те Игри на глада. Победата означава да напуснат семействата и най-близките си приятели, за да поемат на „Турнето на победителя” през всички окръзи в Панем.

 

 

По време на обиколката, Катнис усеща, че в окръзите се надига бунт, но въпреки това Капитолът продължава да държи гнева под контрол, тъй като Президентът Сноу вече е започнал подготвката на 75-тите юбилейни Игри на глада. С неочаквани правила, това съревнование може да промени Панем завинаги.

 

 

Режисьор на "Игрите на глада: Възпламеняване", втората книга от трилогията на Сюзан Колинс „Игрите на глада”,  е Франсис Лоурънс, а продуценти са Нина Джейкъбсън и Джон Килик.

 

 

Чети и: Следващите Игри на глада?

 

 

Снимките на продукцията, чиято премиера е на 22 ноември 2013 г., започват през следващия месец, а слуховете в Холивуд вече фокусират интереса на многобройните фенове към локации, на които може да бъде пресъздадена Арената. Сред тях са о. Кауай на Хавайте и Henry River, Северна Джорджия.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV