"В търсене на главата на Йоан Кръстител"

 

Вижте историята на едно от най-големите археологически открития в историята на християнството

 

 

В деня на националния празник 06 септември и само няколко месеца след като бе излъчен по британския и американски канал на National Georgraphic, Нова ТВ ще излъчи документалния филм "В търсене на главата на Йоан Кръстител".

 

 

На празника на Съединението, от 21.00 ч., зрителите ще могат да проследят едно от най-големите археологически открития в историята на християнството.  Авторите разказват за откриването на мощехранителница при разкопките на средновековния манастир "Св. Иван" близо до Созопол – тук, под мястото, където някога е бил олтарът, учени от Оксфордския университет намират изискана мраморна кутия, съдържаща това, което те мислят, че са костите на Йоан Кръстител – човекът, покръстил Исус.

 

 

Чети и: "Миграцията на паламуда" за деня на Съединението

 

 

Филмът ще проследи как вероятността това наистина да са мощите на пророка, предшествал Исус Христос, предизвиква множество противоречиви реакции сред учените.

 

 

 

 

Имат ли костите в България връзка и с други мощи по света, какво казват българските археолози и ще даде ли това откритие нов ход на изследванията върху историята на християнството, зрителите ще разберат на 06 септември по Нова ТВ?

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV