"Чудната петорка" с отличие за постижения в анимацията

 

Новината съобщи Карлос Де Абреу

 

 

Новата анимация на DreamWorks Animation's "Чудната петорка", чиято премиера е на 30 ноември 2012 г., ще бъде отличена с награда „Hollywood Animation Award" за 2012 г. на 16-та годишна церемония на „Холивудските филмови награди”. Събитието, провеждано с подкрепата на The Los Angeles Times, ще се проведе на 22 октомври 2012 г. и отличава високите постижения и иновации във филмовото изкуство.

 

 

Режисиран от Питър Рамзи и по сценарий на носителя на „Пулицър” Дейвид Линдзи („Заешка дупка”), „Чудната петорка” е създаден на основата на популярната, едноименна книга на Уилям Джойс. В началото на тази година Джойс печели „Оскар” за късометражната анимация "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore" и е наречен от авторитетното издание „Нюзуик”: „Един от 100-те творци, които трябва да видите в новото хилядолетие”.

 

 

 

 

Новината за оказаната чест е съобщена от Карлос Де Абреу, основател и изпълнителен директор на „Холивудските филмови награди”. „Огромно удоволствие е да обявим „Чудната петорка” за носител на тазгодишната награда за анимация. Като представител на авангардния стил в анимацията, съм убеден, че филмът ще се превърне в класика за бъдещите поколения.” Сред заглавията, носители на престижната награда са още „Колите”, „Ранго”, „Рататуй”, Играта на играчките 3”, „В небето” и „Уол-и”.

 

 

В „Чудната петорка” като озвучаващи актьори участват Крис Пайн, Алек Болдуин, Хю Джакман, Айла Фишър и Джъд Лоу. Продуценти са Кристина Стайнбърг и Нанси Бърнстейн, а изпълнителни продуценти са Гилермо Дел Торо, Майкъл Сийгъл и Уилям Джойс.

 

 

Чети и:  Концерт за премиерата на бг гангстерска комедия

 

 

“Чудната петорка“ е магическо, епично приключение, което разказва историята на Дядо Коледа, Великденският заек, Феята на зъбките, Сънчо и Джак Скреж. Легендарните герои притежават изключителни и непознати до сега способности. Когато зъл дух, известен като Мрак, хвърля ръкавицата с претенцията си да завземе света, тези безсмъртни Пазители ще трябва да обединят силите си за първи път, за да защитят надеждите, вярванията и фантазията на всички деца по света.

 

 

Официалната премиера на „Чудната петорка” в България е на 30 ноември 2012 г. в 3D кината в цялата страна.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV