40 години телевизионен център Варна

 

Празникът е на 14 септември

 

 

На 14 септември телевизионният център на БНТ във Варна празнува своята 40 – годишнина. Емблемата с надпис “Телевизионно студио Варна” се появява за първи път на екран през септември 1972 година, а на 27 декември от студиото в морската столица е излъчено и първото самостоятелно предаване  “Черноморски спектър”.

 

 

Тези 40 години означават стотици хиляди новини за “По света и у нас”, десетки документални филми и телевизионни постановки, стотици концерти и възстановки на народни обичаи, публицистични и спортни предавания. Десетки са и наградите, които екипите получават за тях.

 

 

Днес Телевизионният център във Варна е част от новата програма  БНТ2, която обединява петте регионални центъра от София, Пловдив, Варна, Русе и Благоевград.

 

 

Чети и: „Валя Крушкина – журналистика за хората”

 

 

В празничната вечер на 14 септември гости на събитието ще бъдат представителният духов оркестър на Военно-морските сили и музикантите от „La migra” – Стоян Роянов–Я-Я, Валери Ценков и Страцимир Павлов. Специален поздрав ще поднесат танцьорите от школа „Колеви“, които спечелиха първото издание на уникалното за българския телевизионен ефир фолклорно шоу „Надиграй ме“. Те ще представят и малките танцьори от детския състав „Аксаково“. Камерна изложба ще припомни моменти, уловени от фотографите, гостували във всяко варненско издание на предаването „Добро утро с БНТ 2“.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV