Финален трейлър на “Хобит: Неочаквано пътешествие”

 

На 22 септември феновете по света празнуват рождения ден на Билбо и Фродо Бегинс

 

 

Дългоочакваният финален трейлър на фентъзи приключението „Хобит: Неочаквано пътешествие” бързо запали дискусии сред феновете каква част от романа „Хобит” ще бъде включена в първия филм от трилогията и какво създателите на „Властелинът на пръстените” ще оставят за следващите две части - „Хобит: Пущинакът на Смог”, който се очаква през 2013 г. и „Хобит: До там и обратно”, с премиера през 2014 г.

 

 

Как ще бъде доразвита историята от романа, на кои персонажи ще бъде отделено повече внимание във филма и кои нови, несъществуващи в романа, герои ще се появят на голям екран, са само част от въпросите, които вълнуват феновете на една от най-успешните филмови поредици в историята на киното.

 

 

Трилогията е екранизация по романа на Дж.Р.Р. Толкин „Хобит”, издаден за първи път на днешната дата, 21 септември, през 1937 г. След 75 години светът продължава да отдава почит на талантливия британец, като празнува рождения ден на неговите колоритни герои Билбо и Фродо с Деня на Хобит – 22 септември. Толкин феновете по света отбелязват празника с различни партита и фиести в духа на хобитските пиршества, описани в романа, а у нас Българското Толкин Общество вече осем години организира БГ Толкин Фест в различни градове в страната. В България популярният фентъзи роман „Хобит” е издаден за първи път през 1975 г., като от тогава се радва на нестихващ читателски интерес на хора от всички възрасти.

 

 

 

 

Трите филма по романа са заснети наведнъж и ще бъдат разделени в трилогия в процеса на постпродукция, похват, типичен за режисьора и съсценарист Питър Джаксън. Новатор и самият той голям фен на Толкин, Джаксън е първият, който използва в мащабен филмов проект технология на заснемане на 48 кадъра в секунда, вместо традиционните 24. Възприемането на 48 кадъра в секунда е много по-близко до естествения начин, по който човешкото око вижда и по неговите думи: „Заснемането и прожектирането с 48 кадъра в секунда създава илюзията, че на мястото на екрана се появява отвор, през който наблюдаваш историята разкриваща се с подсилено усещане за реалистичност. Страхотно е за 3D!”. Като първи тест на новаторската технология „Хобит: Неочаквано пътешествие” ще бъде прожектиран в по-висока скорост в избрани кина.

 

 

Чети и: „Правилата на ергенския живот”

 

 

През изминалите месеци, екипът на продукцията сподели със зрителите интересни моменти от работния процес в специално създадени видео дневници от снимачната площадка, които българските кино фенове също могат да видят събрани в една колекция.

 

 

„Хобит: Неочаквано пътешествие” излиза на голям екран в 3D и IMAX 3D на 14 декември 2012 г. Втората екранизация по ромата на Дж. Р.Р. Толкин „Хобит: Пущинакът на Смог” се очаква на 13 декември 2013 г., а последния филм от трилогията „Хобит: До там и обратно” е с премиера 18 юли 2014 г.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV