So Independent Sofia стартира на 25 октомври

 

Най-доброто от фестивалите „Sundance“ и „Tribeca“ на едно място в София

 

 

След големия успех на последното издание на „So Independent Film Festival” в Ню Йорк, което се проведе в киното на Робърт Де Ниро -  „Tribeca Cinemas” през Февруари, идва ред и на третото издание на фестивала в София.

 

 

Тази година фестивалът ще се проведе между 25 Октомври и 04 Ноември в залите „Люмиер“, „Дом на киното“, „Синема Сити, "Евро-Български културен център" и „Зала 1“ на НДК. Филмите ще са двойно повече от миналата година – 45, като ще бъдат представени най-новите, най-награждаваните и най-впечатляващите заглавия от фестивалите “Sundance“ и “Tribeca”.

 

 

„Ще предоставим възможност на зрителите да видят най-добрите филми от двата най-големи фестивала за независимо кино в Америка, заглавия, които могат да бъдат видяни само в рамките на фестивала. Освен тях, ще видят и филми от фестивалите в Торонто, Кан и Берлин“, споделя Жана Караиванова, артистичен директор и основател на „So Independent“.

 

 

Две съпътстващи програми обогатяват фестивала – „Майстори на независимо кино“ и „Архитектура и дизайн“, който е в партньорство с „Architecture and Design Film Festival NY”.

 

 

 

 

Освен богатата филмова програма, „So Independent“ е фестивалът в България, който среща публиката с едни от най-големите имена от независимото кино на САЩ -  продуценти, режисьори и други представители на американската кино индустрия идват у нас за да изнасят лекции, да водят семинари или, за да представят филмите си пред родната публика в рамките на “So Academy”. „Нашата цел не е само да съберем интересни заглавия, които публиката ще има възможност да гледа  в рамките на 10 дни, а и да запознаем хората със спецификите на правене на кино, да срещнем двете индустрии, Американска и Българска. Желанието ни e младите творци в България да могат да се видят с доказали се професионалисти в кино бизнеса“, допълва Жана Караиванова.

 

 

Чети и: Актьорът Иван Юруков гостува в „Търси се…”

 

 

Със своите издания всяка година в Ню Йорк и София, „So Independent Film Festival“  е еднинственият фестивал в Югоизточна Европа, с годишно участие на двата Континента. Мисията на фестивала, е да установи културна връзка между България и Америка, да подпомогне обмена на професионализъм и работа във филмовите продукции, да популяризира българската култура в Съединените Щати и независимата американска култура в България.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV