“Духът на здравето” стартира на 7 октомври

 

За традиционните и алтернативни методи на лечение

 

 

Тази неделя, 7 октомври от 8:00 часа в ефира на bTV стартира новото здравно предаване „Духът на здравето”. В продължение на един час зрителите ще имате възможността да се запознаете със спецификата и методите за лечение на конкретни здравни проблеми и ще получавате актуална информация за най-новите постижения в областта на медицината и превенцията.

 

 

Автор и водещ на предаването е носителят на множество журналистически награди, както по света, така и у нас - д-р Неделя Щонова.  Д-р Щонова е специалист невролог и се занимава с аналитична и когнитивна психотерапия. Специализирала е във Weill Cornell Medical College, Ню Йорк и Hôpital Européen Georges-Pompidou, Париж; член е на Европейското общество по клинична невромузикология . През 2010 г. в Стокхолм, в конкуренция с 22 страни, предаване на д-р Неделя Щонова печели златна статуетка и се превръща в номер едно медицинско предаване в света на тема захарен диабет.

 

 

В новото предаване на bTV зрителите от всички възрасти ще намерят цялостен подход към здравето и иновативен начин да бъдат съчетани наука и алтернативна медицина, за да се предпазим от болести и да останем здрави в напрегнатото ежедневие. Водещата д-р Щонова ще търси не само мнението на специалистите, но и ще запознава зрителите с  хора, успели да се преборят с дадено заболяване. Така „Духът на здравето” ще се открои с нещо изключително ценно, а именно: споделянето на вдъхновяващ личен опит и разкриването на алтернативни методи и подходи за лечение.

 

 

 

 

„Ние, лекарите, сме длъжници на нашите пациенти. Затова днес, придържането към изконните духовни ценности и грижата за емоционалното здраве на пациентите  е водещо изискване към добрия лекар. „Духът на здравето” е направено така, че да осигури оптимална подкрепа и да даде информация за т.нар. „медицина на цялата личност”. Тя разглежда човека като едно органично цяло: ум-дух-тяло” – споделя  авторът и водещ на предаването д-р Щонова.

 

 

Още с първото издание „Духът на здравето” ще стартира за първи път в българския ефир Неделно ТВ училище – „Сладко училище”. То ще разкрива многобройните начини за превенция на диабета, както и ценни съвети за управлението на вече съществуващо диабетно заболяване. Събеседник по темата  е един от водещите ендокринолози в България доц. Владимир Христов. 

 

 

Чети и: Георги Тошев спечели голямата награда на “Документ.АРТ”

 

 

В предаването тази неделя, зрителите ще се запознаят и със същността на автоимунните заболявания и множествената склероза, компетентното мнение на проф. Пенко Шотеков и историята на един достоен човек, успял да я пребори. Как се буди умореното сърце с  пейсмейкър  от най-ново поколение,  имплантиран по революционна методика - за първи път в България ще разкаже доц. Светослав Йовев – председател на Българското дружество по електрокардиостимулация и електрофизиология. Всичко това зрителите ще видят в първото издание на „Духът на здравето”, тази неделя от 8:00, само по bTV.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV