Шерлок Холмс ще разследва по БНТ1

 

Нов криминален сериал стартира на 6 октомври по БНТ1

 

 

Всяка съботна вечер от 21:45ч. БНТ1 ще излъчва премиерно за България втория сезон на криминалния минисериал на BBC – „Шерлок”. Той е отличен с три награди БАФТА в изданието на отличията за телевизия и с призове в категориите за най-добър сценарист /на Стивън Мофат /, звук и монтаж, и е с няколко номинации „Еми” за сериал в праймтайм.

 

 

Великите продуценти знаят, че Шерлок Холмс никога не е остарявал. За киноманите приключенията на гениалния детектив винаги ще си останат неизчерпаем източник на забавление. За зрителите на БНТ1 Шерлок просто се е пренесъл в съвременен Лондон, за да разреши някои от най-заплетените криминални случаи.

 

 

Неговият съратник Джон Уотсън е лекар, войник, герой от войната и загубена душа. Той тъкмо се е завърнал от Афганистан, когато съдбата го среща с Шерлок – самотник, детектив и жив гений. Другият герой в детективската сага е инспектор Лестрейд - най-добрият в Скотланд Ярд. Неговите умения обаче са нищо в сравнение с качествата на младия детектив Шерлок, който може да познае софтуерния специалист по вратовръзката и пилота – по палеца. Той има уникален аналитичен ум, който му помага да оцелява.

 

 

Холмс и Уотсън са изключително различни, но познанията им се допълват, както е и в класическия сюжет на детективската история.

 

 

Зрителите на БНТ1 ще проследят трите минисерии на сериала „Шерлок” в събота от 21:45 ч. Всяка събота час ще бъде запазен за хитови криминални минисериали, които ще забавляват зрителите на националната телевизия. Веднага след „Шерлок” ще бъдат излъчени незабравимата шведска трилогия „Милениум” и продуцирания от BBC „Валандер” с участието на Кенет Брана.

 

 

Чети и "Малкият принц"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV