Робокоп ще се завърне през 2013-та

 

В главната роля ще видим Джоел Кинеман

 

 

В Торонто започнаха снимките на новия Робокоп, продукция на MGM и Columbia Pictures. Режисьор е бразилецът Хосе Падила, който през 2008 г. печели „Златна мечка” на филмовия фестивал в Берлин за трилъра „Елитен отряд”.

 

 

„Вълнуващо е, че започнахме снимките на Робокоп.”, споделя Падила. „Разполагам с изключително добри актьори и талантливи професионалисти в екипа по продукцията. С всички тях сме адски отдадени и работим заедно, за да създадем филм, който ще успее да спечели публиката разчупвайки историята по нов начин, така както съвременният зрител би си я представил.”

 

 

В новия Робокоп ролята на легендарния герой от 1987 г. Алекс Мърфи е поверена на шведа Джоел Кинеман („Когато падне мрак”, „Мъжете, които мразеха жените”). До него пред камерата застават имена като Гари Олдман („Беззаконие”), Самюел Джаксън („Отмъстителите”), Майкъл Кийтън („Батман”). Сред другите актьори, които се присъединяват към продукцията, са Аби Корниш („Sucker Punch: Измислен свят”), Джаки Ърл Хейли („Тъмни сенки”), Майкъл К. Уилямс (ТВ сериала „Закон и ред”), Джей Барушел („Чиракът на магьосника”), Дженифър Ейл („Речта на краля”) и Мари Жан-Баптист („Шпионски игри”).

 

 

Годината е 2028, а мултинационалния конгломерат OmniCorp е лидер в производството на роботизирани технологии. Произведените от него дронове - безпилотни апарати - печелят войните на Америка по света. Управата на компанията решава, че вече е настъпило времето тези технологии да навлязат и в живота на американците.

 

 

Чети и: Шерлок Холмс ще разследва по БНТ1

 

 

Алекс Мърфи (Кинеман) е обичащ съпруг, баща и добро ченге, което дава най-доброто от себе си, за да ограничи престъпността и корупцията в Детройт. След като е критично ранен по време на изпълнение на служебния си дълг, OmniCorp решават да използват забележителните си познания по роботика, за да спасят живота му. Алекс се завръща по улиците на любимия си град с изумителни, нови способности, но с проблеми, с които никой обикновен човек не е сблъсквал до сега.

 

 

Сценарият на Робокоп е дело на Джош Зитумер и Ник Шенк и е базиран на едноименния филм на Едуард Нюмър и Майкъл Майнер от 1987 г. Продуценти са Марк Ейбрахам и Ерик Нюман.

 

 

Официалната премиера на Робокоп е планирана за 9 август 2013 г.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV