„Огнярят” в Дома на киното

 

Вижте най-новия филм на Алексей Балабанов

 

 

В по-добри времена якутският огняр Иван Скрябин се е радвал на звездна кариера – бил е сапьор по време на войната в Афганистан, герой на СССР, майор с множество медали на гърдите.

 

 

Пенсиониран заради жестока контузия, напуснат от съпругата си и преживяващ с мизерната си заплата, той вече обитава своето работно място – огромното подземно мазе на фабриката, където поддържа пещите денонощно. В свободното си време записва своята история, в която разкрива разбиранията си за доброто и злото. Скрябин има любима дъщеря на име Саша. Заедно с дъщерята на друг бивш военен, но настоящ гангстер – Маша, тя държи магазин за кожени изделия. Сред централните фигури в историята е и гангстерът Бисон, който се оказва приятел едновременно на Саша и на Маша, без те да подозират това.

 

 

 

 

Чети и: Робокоп ще се завърне през 2013-та

 

 

Това е кървава криминална драма в духа на киното пост Тарантино, концентрирана върху най-зловещите аспекти на човешката жестокост, които се разкриват с болезнени подробности от същия режисьор, поднесъл ни „Карго 200”, „Жмичка”, „Брат” и „Брат 2”. В същото време филмът е нежен до сантименталност и всъщност е най-лиричната творба на Балабанов до момента.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV