Мюзикълът "Клетниците" идва на голям екран

 

Под режисурата на отличения с „Оскар“ режисьор на „Речта на краля“

 

 

Филмовата адаптация на "Клетниците" излиза на голям екран след невероятния успех на едноименната постановка, видяна от над 60 милиона човека по света в последните 27 години.

 

 

Режисиран от спечелилия „Оскар“ за „Речта на краля“ Том Хупър, филмът е с участието на , Ръсел Кроу, Ан Хатауей и Еди Редмейн (ТВ сериала „Устоите на Земята“). Звездният актьорски състав включва още Аманда Сейфрид („Mamma Mia!“, „Дилъри на време“), Хелена Бонъм Картър („Алиса в страната на чудесата 3D“) и Саша Барън Коен.

 

 

 

 

Награденият с „Оскар” режисьор прави истинска революция в заснемането на мюзикъли с "Клетниците". Продукцията включва иновативна технология на музикалния запис, при която песните се изпълняват на живо на снимачната площадка, а не както е обичайно, преди това в студио. Нестандартното режисьорско решение на Том Хупър оказва огромен ефект върху силата и реализма на историята, като я прави още по-вълнуваща благодарение на живото изпълнение. „Открихме невероятна група актьори, които се изразяват прекрасно чрез музика. Единственият начин нещата да се получат е като уловим емоцията на мига“, коментира продуцентът Камерън Макинтош.

 

 

Действието на "Клетниците" се развива във Франция през ХIX век и е завладяващ разказ за разбити мечти, несподелена любов, страст, саможертва и изкупление – извечното изпитание за оцеляването на човешкия дух. Хю Джакман играе бившият каторжник Жан Валжан, преследван в продължение на десетилетия от безмилостния полицай Жавер /Ръсел Кроу/, след като е нарушил режима на освободен затворник. Когато Валжан се съгласява да се грижи за малката Козет, дъщеря на фабричната работничка Фантин /Ан Хатауей/, животът им се променя завинаги.

 

 

Чети и: Джони Деп е войн на духа в „Самотният рейнджър”

 

 

Най-дълго показваният в света мюзикъл ще пренесе силата си на големия екран в завладяващата и зрелищна интерпретация на Том Хупър по епичния роман на Виктор Юго. С международните суперзвезди и обичани песни, "Клетниците", ще се прероди като невероятно филмово и музикално преживяване.

 

 

Премиерата на "Клетниците" в кината у нас ще бъде на 04 януари 2013 година.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV