Наръчник на оптимиста

 

Дженифър Лорънс и Брадли Купър са симпатични откачалки

 

 

Още преди да се появи на голям екран в повечето страни по света, комедията “Наръчник на оптимиста“ на режисьора и сценарист Дейвид О. Ръсел (“Боецът“, “Трима крале“), спечели наградата на публиката на тазгодишния филмов фестивал в Торонто и направи сериозна заявка за „Оскар”.

 

 

Създаден по едноименния бестселър на Матю Куик, “Наръчник на оптимиста“ е едновременно щура комедия и любовна история, в която животът не винаги върви по план.

 

 

 

 

Пат Солитано (Брадли Купър) е бивш учител, изгубил всичко – къща, работа, съпруга. След съдебно дело и осем месеца, прекарани в психиатрична клиника, се оказва, че отново трябва да заживее с майка си (Джаки Уийвър) и баща си (Робърт Де Ниро). От една страна Пат е решен да изгради наново живота си, да остане позитивно настроен и да се събере със съпругата си, въпреки усложняващите обстоятелства покрай раздялата им. От друга, родителите на Пат искат от него единствено да си стъпи на краката и да сподели семейната страст към футболния отбор “Орлите на Филаделфия“.

 

 

 

 

Ситуацията се усложнява, когато Пат среща Тифани (Дженифър Лорънс), симпатична и загадъчна жена със свои собствени дилеми. Тя му предлага сделка – да му помогне да се събере с жена си, ако той в замяна направи нещо много важно за нея. Докато осъществяват сделката си, помежду им неочаквано се заражда силна връзка, а между облаците, надвиснали над живота и на двамата, проблясва светлина.

 

 

Чети и: „Избягай, ако можеш”

 

 

Освен Брадли Купър (“Последният ергенски запой“, “Високо напрежение“), Дженифър Лорънс (“Игрите на глада“, “Х-мен: първа вълна“) и Робърт Де Ниро (“Високо напрежение“, “Запознай се с нашите“) в “Наръчник на оптимиста“ участват Джаки Уийвър (“Животинско царство“), Крис Тъкър (“Час пик“, “Джаки Браун“), Джулия Стайлс („Ултиматумът на Борн”) и Анупам Кер (“Бий ги като Бекъм“).

 

 

„Наръчник на оптимиста” излиза в кината у нас на 8 февруари 2013 г.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV