Мистериозен, готически свят в „Прелестни създания”

 

Филмът ще излезе в кината на 15 февруари 2013 година

 

 

Създаден по едноименния роман на Маргарет Стоъл и Ками Гарсия, готическото фентъзи „Прелестни създания” следва историята на момче, влюбено в могъща, млада магьосница, чиято опасната тайна завинаги ще промени живота им.

 

 

Режисьор и сценарист на филма е номинираният за „Оскар” Ричард ЛаГравенес, създател на успешни и любими на зрителите по света филми като „Послепис: Обичам те“, “Мостовете на Медисън“ и “Кралят на рибарите“. Ролите в „Прелестни създания” са поверени на млади лица като Алис Енглърт, Ейми Росъм („Фантомът от операта”, „След утрешния ден”), Томас Ман („Хензел и Гретел: Ловци на вещици”) и Алдън Ерънрайк, познат от ролята си в „Тетро” на режисьора Франсис Форд Копола. В актьорския екип се открояват имената на носителите на „Оскар” Ема Томпсън и Джереми Айрънс.

 

 

 

 

В „Прелестни създания” Итън Уейт (Алдън Ерънрайк) е тийнейджър от малък град, който мечтае да избяга от твърде обикновения си живот. При срещата си с непознатата и тайнствена Лена Дюшан (Алис Енглърт), той е неустоимо привлечен и открива в нея, това за което винаги е мечтал. Без и двамата да подозират, те са неразривно свързани от свръхестествени събития, случили се дълго преди да бъдат родени. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, своите семейства и злокобния град, в който живеят.

 

 

С наближаването на 16-тия рожден ден на Лена нещата започват да излизат от контрол. Тя прави пред Итън трудното признание, че е вещица и го предупреждава, че силите на Светлината и Мрака скоро ще влязат в схватка, за да я привлекат към доброто или злото. Чувствата на Итън остават все така силни и изплашена за сигурността му, Лена прави саможертвата да изтрие любовта им от паметта му. С приближаването на Мрака, съдбовната връзка между двамата, ще принуди Лена да избира между спасяването на Итън и запазването на всичко друго, което й е скъпо.

 

 

Чети и: Иван Бърнев разказва за сватбата си и пее песен на Оейзис

 

 

„Прелестни създания” излиза в кината на 15 февруари 2013 г.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV