Филмът "Една Нощ" идва на "So Independent"

 

Фестивалът очаква и продуцента на последния филм на Киану Рийвс

 

 

За трета поредна година по покана на So Independent в София ще дойдат световни имена от сферата на кино индустрията, които ще изнесат лекции по време на „So Academy“, ще правят семинари или просто ще се срещат с публиката.

 

 

Сред тазгодишните гости на фестивала са Джъстин Сласа, който заедно с Киану Рийвс е продуцент на филма „Един до друг“ (Side By Side), който изследва развитието на киното и влиянието на дигитализацията чрез подробни интервюта с холивудски майстори като Дани Бойл, Джеймс Камерън, Дейвид Финчър, Джордж Лукас, Дейвид Линч, Кристофър Нолан, Робърт Родригес, Джоуъл Шумахер, Мартин Скорсезе, Стивън Содърбърг, Ларс фон Триър и Анди Уашовски.

 

 

 

 

За филма „Долината на светците“ (Valley of Saints), който взе тазгодишната награда на публиката на Sundance Film Festival в България ще дойде композиторът на музиката Мубашир Мохи-уд-Дин. Филмът разказва за лодкар от Кашмир, който развежда туристи из езерото, но решава да избяга заедно с най-добрият си приятел. Превратът, който осъществяват военните обаче забавя бягството им, и те се оказват в капан в селото на лодкаря, намиращо се на езерото. Това е първият филм заснет сред застрашените от изчезване множество общности около езерото на Кашмир. „Долината на светците“ е изключитено красив филм, който въвежда публиката в този уникален свят.

 

 

 

 

„Марина Абрамович: Артистът присъства“ / Marina Abramovic: The Artist is Present ще бъде представен от режисьора си Матю Ейкърс. Филмът ни въвежда в света на Марина Абрамович и проследява подготовката за един от най-важните моменти в живота й – обща ретроспектива на творчеството й в „Музея за модерно изкуство“, Ню Йорк. „Този портрет на авангардната супер-звезда Марина Абрамович разказва една изумителна история, много повече от представянето на един артист“, казват от Entertainment Weekly. От Variety допълват – „Интелигентен обзор на кариерата на радикален артист, разбираем и завладяващ дори за публика, която не разполага с предварителна информация за естеството на нейната кариера.

 

 

Почитателите на Абрамович, едни от най-заклетите в света на изкуството, ще са във възторг от шанса да видят своята звезда отблизо, докато скептиците на пърформанс-арта може да се наложи да преосмислят позицията си, след като изгледат филма“. „Марина Абрамович: Артистът присъства“ взе наградата на публиката за документален филм на фестивала в Берлин тази година, наградата за най-добър документален филм на филмовия фестивал в Сараево 2012, както и получи номинация за най-добър документален филм на тазгодишния фестивал Sundance.

 

 

 

 

„Една нощ“ (Una Noche), ще бъде представен от Иън Холъндер, програматор на “Tribeca Film Festival”. “Една нощ“ е един от филмите, който се очаква да изненада зрителите в България. Филмът вече взе наградите за най-добър актьор, за операторско майсторство и за най-добър нов режисьор, както и номинация за най-добър филм на фестивала на Робърт Де Ниро „Tribeca“. „Една нощ“ e филм на Луси Мълой - дебютантка влизаща в игралното кино след образование в Оксфорд и Ню Йорк Юнивърсити.

 

 

Чети и: Европа - провал или ново начало?

 

 

Луси е нюйрокчанка. „Una Noche” e кубински филм. Или, както е вписан в каталога - “US-Cuba-UK co-production”. Действието на филма се развива по улиците и бедните квартали на Хавана, а последната една трета от него.... на два квадратни метра сал в океана. Трима тийнеджъри се опитват да избягат от Куба и да стигнат до заветното Маями водени от въжделения, любов и чиста човешка преданост един към друг.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV