Биографичен филм за Христо Стоичков

 

Лентата тръгва по кината на 2 ноември

 

 

Гений, шоумен, мечтател, хулиган, лидер, победител, идол – това са само някои от определенията, с които Христо Стоичков е бил наричан през годините. Всички те описват малка част от противоречивата личност на най-популярния българин по света.

 

 

В предстоящия биографичен филм за Стоичков, режисьорът и сценарист Борислав Колев разказва вдъхновяващата истинска история за едно изключително професионално израстване, граничещо с предела на човешките възможности, и многобройните лични жертви, които е трябвало да бъдат направени по пътя.

 

 

 

 

„Стоичков“ e биографичен филм, посветен на живота и професионалната кариера на най-известния българин по света. В него участват световноизвестни имена като един от най-легендарните футболисти и треньори на всички времена Йохан Кройф – треньор на Стоичков в най-бляскавия период в кариерата му в „Барселона“ и негов ментор в живота; великият тенор Хосе Карерас – фанатичен фен и приятел на Стоичков; съотборниците му в знаменития дрийм тим на „Барселона“ Чики Бегеристайн, Алесанко и Еусебио; мениджърът на Стоичков Хосе Мария Мингея, мениджър също на уникални футболисти като Марадона, Ривалдо и Роналдо; Жорди Пужол – президент ва Каталуния от 1980 до 2003 г., най-влиятелният политик в каталунската история. Сред българите, които участват във филма, са знакови за футбола имена като Димитър Пенев, Наско Сираков, Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов. И още: актьорът Валентин Танев и цигуларят Васко Василев. Специално роля има актьорът легенда на българското кино Иван Иванов („Всичко е любов“). 

 

 

Чети и: Филмът "Една Нощ" идва на "So Independent"

 

 

„Стоичков“ тръгва по кината в България на 2 ноември 2012. Той е един от малкото български филми със световен дистрибутор – мултинационалната компания Autlook с централен офис във Виена.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV