Премиера на "Между Изтока и Запада"

 

Филм посветен на София

 

 


Създателите на Националния видео каталог „Това е България“ ни канят на втора премиера. След като показаха първия от 12-те филма от поредицата  (посветен на античността по българските земи) в Археологическия музей, сега е ред на епизода за столицата ни София. Мястото отново е знаково: филмът, озаглавена „Между Изтока и Запада“,  ще бъде показан за първи път в Музея за история на София (бившата Централна Минерална баня) този вторник, 23 октомври, от 18 часа.

 

 

 

 

Създателите на Каталога – Глобус Медия груп, разкриха, че това е най-дълго сниманият и най-богат на факти филм от поредицата. Първите снимки за „Това е България“ са направени в София преди три години, последните – преди три дни. Ще видим най-актуалните археологически открития, заснети мащабно, във всички етапи – при разкриването, обработката, експонирането на артефактите.

 

 

Екипът е „ловил“ живота на града във всички  сезони и от всички гледни точки, включително от хеликоптер. „Постарахме се да представим София такава, каквато бихме искали да бъде, и да не си личат много небрежностите на нашия иначе симпатичен град“, разкрива продуцентът Виктор Димчев.

 

 

 

 

Основната им цел е да разкажат какво всъщност е София – като култура, като история, като значение, нейната стойност за България, нейното място като столица. „Има българи, които мислят, че София едва ли не несправедливо е столица на България  и знаят малко за историята на града. Самите софиянци често са в заблуда“, уверил се от опит режисьорът Нено Маринов. Затова ще ни представят една палитра, един калейдоскоп на столицата. И смятат, че филмът им е сред най-художествените подобни творби. Направили са го така, че всеки, който живее в София, да разпознае града, а всеки чужденец да поиска да го посети.

 

 

Чети и: Зоя и Пацо подновяват сексуалния си живот

 

 

Заглавието „Между Изтока и Запада” носи много повече смисъл от неоспоримия факт, че София се намира в географския център на Балканите.  „Това е най-важният град, най-важната спирка в комуникацията между източния и западния свят, която минава през София и Истанбул. Обитаваме пресечната точка, при нас най-ясно си личи как източното влияние може да стане позитивно и да участва адекватно в един градски живот, било то като религия, като култура, като присъствие, а западният свят може да съществува на изток, където обикновено нравите са по-различни“, сигурни са авторите на филма. 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV