БНТ представя проекта ИСТОРИЯ.BG

 

Шест дискусионни студия по повод шест големи исторически годишнини

 

 

БНТ дава старт на проекта ИСТОРИЯ.BG по случай шест от значимите исторически събития с кръгли годишнини за периода октомври 2012 – октомври 2013 година.

 

 

Освен чрез репортажи, националната медия ще отбележи по-важните за България исторически годишнини, като даде трибуна на специалисти, които да изразят мнението си в дискусионни студиа. Публиката в студиото също ще има възможност да вземе участие в дебата по спорните теми и въпроси, свързани с историческите дати и подробностите около тях.

 

 

 

Първото дискусионно студио ИСТОРИЯ.BG ще бъде по повод 100 години от началото на Балканската война. Ще научим малко известни факти за историческото събитие на 29 октомври, от 21:00ч. на живо по БНТ1. Водещи на едночасовите студиа ИСТОРИЯ.BG ще бъдат журналистите на БНТ – историкът по образование и водещ на предаването „Вяра и общество” Горан Благоев и преподавателят, д-р по философия и водещ на „Денят започва в библиотеката и „Неделя Х 3” Андрей Захариев.

 

 

В рамките на проекта ИСТОРИЯ.BG БНТ организира дискусионни студиа по повод още пет исторически годишнини: 100 години от построяването на храм - паметникa „Св. Ал. Невски”; 165 години от рождението на Христо Ботев; 135 години от Руско-турската война, 1150 години от Великоморавската мисия на Светите братя Кирил и Методий; 70 години от спасяването на българските евреи.

 

 

Чети и: Премиера на "Между Изтока и Запада"

 

 

Преди всяко дискусионно студио ефирът на БНТ ще напомня на зрителите за любопитни, позабравени и неизвестни факти за историческите събития в кратките форми „Знаете ли, че...”.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV