От Казанлък до Жеравна пътуване с "Черешката ..."

 

Участниците доят кози, садят череши и гасят пожари следващата седмица

 

 

Много път, много изненади и много автентични български рецепти очакват зрителите на „Черешката на тортата – ти си звездата” следващата седмица. Кулинарната фиеста ще започне от Казанлък, ще мине през Стара Загора и Сливен и ще завърши в Жеравна. Първи в ролята на домакин ще влезе актьор в отпуск (Георги), след това ще го последват инспектор пожарникар (Надя), винар по майчинство (Цеци), студент (Вики) и участник с поне три професии (Калин).

 

 

Седмицата ще открие Георги, който няма да купи продукти от магазина, а ще напазарува от музеите в Казанлък. Ще посрещне гостите си с Царица Роза, ще омеси истински хляб, а изненадата му ще накара всички да пият на екс.

 

 

 

Във вторник става горещо, тъй като домакин ще бъде инспекторът пожарникар Надя. Тя ще приготви истинска домашна питка, но въпреки това някои ще потърсят храна от съседа. Разбира се, домакинството й няма да мине без гасене на пожар, заради което ще се наложи всички да облекат пожарникарски костюми.

 

 

 

 

В сряда ще настъпи моментът, в който участниците ще засадят не какво да е, а истинска череша. Домакин ще бъде Цеци, която ще ги посрещне с крехко телешко и ще ги изпрати с поглед към бъдещето и карти таро.

 

 

В четвъртък, след изобилието от храна, домашни пити и специални десерти, всички ще бъдат на диета.... без домакинята. За „добре дошли” тя ще приготви питие „облак”, след това ще ги накара да доят кози, а за финал ще завият кръшно хоро около масата.

 

 

Жеравна ще бъде домакин на последната вечер. За да пресъздаде автентичния български дух, Калин ще изненада гостите си с традиционни за района гозби, а за да е изживяването пълно, ще ги облече в носии и дори ще ги качи на кон.

 

 

Чети и: Поредният ергенски запой

 

 

„Черешката на тортата – ти си звездата” – от 22 октомври до 02 ноември, от 17.00 ч. по Нова ТВ

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV