Coldplay Live 2012

 

Групата става част от програмата от концерти на кина Арена

 

 

Coldplay пристигат ексклузивно на 13 ноември от 20:00 часа в най-големите зали на кина Арена в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Плевен като част от световната премиера на пърия филм за британската банда. Ангажираните с продукцията, oпределят филма като „кинематографичен рай“, намеквайки за последния хит на Coldplay “Paradise”.

 

 

Coldplay Live 2012 е първият филм за групата в нейната девет годишна история. Той документира тяхното феноменално световно турне Mylo Xyloto, започнало през 2011 и видяно от повече от три милиона души.

 

 

Режисиран от Paul Dugdale, работил по концертите на Adele в Royal Albert Hall и „The Prodigy's World's on Fire“, филмът показва най-вълнуващите моменти от концертите на групата, провели се на световноизвестните сцени -  Paris's Stade de France, Montreal's Bell Centre и триумфалната сцена за групата „Pyramid Stage“ в Glastonbury.

 

 

 

 

"Никога не сме се забавлявали така, както на турнето Mylo Xyloto. Почуствахме се наелектризирани от самото начало, отчасти защото се гордеем с музиката си, хареса ни атмосферата от готините LED гривни на феновете, пиротехниката, лазерите и всички останали ефекти, но най-главното бе невероятната публика, за която свирихме. С годините нашата публика става все по неразривна част от самите концерти. Те са енергични, шумни, пълни с емоция и наистина ни карат да извадим всичко от себе си и да звучим, както никога досега. Искахме да консервираме тези невероятни чувства и филмът направи точно това", казва Chris Martin.

 

 

Чети и: Depeche Mode дават инервю за БНТ

 

 

Coldplay е световно призната група с един от най-разпознаваемите стилове в музиката, а хитовете им оглавяват класациите в страните от няколко континента. Тяхното глобално киносъбитие е подарък към всички верни фенове, които не са успяли да присъстват на живите изпълнения.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV