Азиатско нашествие по КиноНова

 

Три поредни вечери следващата седмица ни отвеждат далече на изток

 

 

Духът на Азия трайно ще завладее ефира на КиноНова в края на следващата седмица. Още от петък и през целия уикенд почитателите на източната култура ще могат да проследят три заглавия, част от посветения на Азия тематичен уикенд.

 

 

Начало на пътуването на изток ще постави филмът „Братята тигри”, който ще ни отведе направо в екзотичните джунгли и древните руини на френски Индокитай. Гай Пиърс влиза в ролята на романтичен изследовател, който разкрива историята на два тигъра братя, разделени още като малки и хванати в плен. Единият принудително става цирков артист, а другият – обучен убиец, докато години по-късно съдбата не ги изправя един срещу друг като врагове.

 

 

Съботната вечер ще ни пренесе в Южен Китай през далечната 1938 г., за да разкаже за любовната история на Мадам Ву, съпруга на китайски аристократ, и американския доктор мисионер Андре (Уилям Дефо). Тяхната първа среща и последвалото привличане предизвикват поредица от сложни взаимоотношения и отчаяно нарушаване на древните китайски традиции и задължения.

 

 

Чети и: Започнаха снимките на "Съдилището"

 

 

Финал на азиатския уикенд ще поставят „Децата на Хуан Ши” и историята на младия британски журналист Джордж Хог, който с помощта на смела австралийска медицинска сестра спасява група сирачета по време на японската окупация на Китай през 1937 година.

 

 

Уикенд, посветен на Азия, по КиноНова – от 09 до 11 ноември, от 21.00 ч.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

 

Още Кино & TV