Zonazine продължава в Институт Сервантес

 

Селекция от четири филма, знакови за съвременното испанско кино

 

 

Панорамата има за цел за запознае зрителите с различните жанрове и теми, характерни за испанскито кино в наши дни. След прожекциите през октомври, на 1,2,5 и 6 ноември филмите от панорамата Zonazine отново ще бъдат прожектирани със субтитри на български език в тържествената зала на Институт Сервантес на ул. „Съборна” № 1. Входът е свободен до изчерпване на местата.

 

 

"Тъмносиньопочтичерно" (реж. Даниел Санчес Аревало, 2006, 105 min) ни среща с Хорхе, който полага много усилия в работата си, в грижи за баща си и в учене. Благодарение на Паула, с която започва странна връзка, Хорхе успява да си даде сметка какво всъщност иска, без да се съобразява с онова, което другите очакват от него.  Филмът е носител на наградата Europa cinemas на престижния кино фестивал във Венеция. Прожекция на 1 ноември от 18:00 ч.

 

 

„Под звездите” (реж. Феликс Вискарет, 2007, 108 min) е историята на Бенито –тромпетист и чаровен пройдоха, на когото се налага да се върне в родното си село в Навара за погребението на баща си. Там разбира, че добродушният му брат Лало е на път да се ожени. Годеницата му Нинес - огорчена от живота самотна майка, се оказва позната на Бенито от младежките му буйни години. Бенито се опитва да раздели бъдещите съпрузи, но не включва в плановете си Айнара – дъщерята на Нинес, с която завързва необичайно приятелство. Прожекция на 2 ноември от 18:00 ч.

 

 

„Крадци” (реж. Хайме Маркес Олареага, 2007, 105 min) ни среща с Алекс – крадец по призвание, чийто живот претърпява коренна промяна, когато се запознава със Сара, красиво момиче, което се грижи единствено за изпитите и външния си вид. „Крадци” е отличен на световния кино фестивал в Локарно. Прожекция на 5 ноември от 18:00 ч.

 

 

Чети и: Азиатско нашествие по КиноНова

 

 

„Три дена у дома” (реж. Мар Кол, 2009, 86 min) е саркастична история за лицемерието на едно консервативно буржоазно семейство, в което всички проблеми са очевидни, но остават премълчани. Главната героиня Лея отхвърля този фалш, който сякаш прилепва като префектно ушит костюм. Прожекция на 6 ноември от 18:00 ч.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV