Нова смразяваща екранизация на "Кери"

 

Култовият бестселър на Стивън Кинг  излиза на голям екран още по-зловещ

 

 

Почти 40 години след публикуването на романа „Кери“, превърнал се в емблематичен за хорър жанра в литературата, заглавието ще се появи на голям екран с впечатляваща визия и актьорски състав. Главната роля е поверена на младото дарование Клоуи Грейс Мориц, позната на българската публика от „Тъмни сенки” и „Kick-Ass: Шут в г*за”. В ролята на нейната фанатична майка ще  видим номинираната четири пъти за „Оскар“ Джулиан Мур.

 

 

"Кери" е адаптация на класическата хорър история за живота на Кери Уайт – скромно момиче, отхвърлено от връстниците си, което живее с  дълбоко религиозната си майка. След като е жестоко унизена на училищния бал, Кери започва да упражнява терор в градчето, в което живее, с помощта на телекинетичните си способности.

 

 

 

 

Героинята Кери от едноименния роман е събирателен образ на две момичета от ученическите години на Стивън Кинг. Писателят посвещава книгата на своята съпруга Табита и фокусира сюжетната линия около това как жените намират свои собствени начини да налагат волята си и кои са нещата в жените и женската сексуалност, които плашат мъжете до смърт. Самият автор коментира: „Кери Уайт е една неразбрана тийнейджърка, тя е от онези хора, чийто дух често е сломяван и натъпкван в бездната на човешката жестокост, която ние приемаме за нормално училище“.

 

 

Легендарната история на Кери има няколко адаптации, включително игрален филм под режисурата на Браян Де Палма („Мисията невъзможна“, „Белязаният“), бродуейски мюзикъл и телевизионна продукция.  Новата киноекранизация на MGM и Screen Gems обещава да даде един нов поглед към тази популярна зловеща история, пречупен през женската гледна точка към сложните отношения между майка и дъщеря.

 

 

 

 

Създаден по първия публикуван роман на Стивън Кинг, филмът "Кери" е под режисурата на Кимбърли Пиърс, чийто режисьорски дебют е друг култов филм за тормоза -  „Момчетата не плачат“. Тя споделя, че новият филм няма да бъде римейк на популярната продукция на Де Палма, а ще се завърне към корените на литературния оригинал, който по същество е история за раждането на супергерой.

 

 

Чети и: Само три остават в „X милионер търси съпруга”

 

 

Сценарист е Роберто Агире-Сакаса (сериалът „Клуб „Веселие““). В лентата участват още Джуди Гриър (сериалите „Двама мъже и половина“ и „Как се запознах с майка ви“), Габриел Уайлд („Тримата мускетари“), Порша Дабълдей („Бунт на младостта“, „Legend of the mummy“), Аксел Ръсел („Хроники“) и Синтия Престън (сериала „Колеги гадняри“).

 

 

Кери ще излезе в кината у нас в деня на световната премиера - 15 март 2013 година.

 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV