Феликс Баумгартнер с интервю за "България он ер"

 

Гледайте на 1 ноември от 21:50 часа

 

 

Tелевизия "България он ер" беше единствената българска телевизия, която излъчи пряко и с коментарно студио скока на Феликс Баумгартнер. Следващата приятна изненада за зрителиte е интервю, което той даде специално за телевизия "България он ер". To ще бъде излъчено на 1 ноември в 21:50 часа. 

 

 

"Да, чувствам се горд, защото съм направил нещо толкова трудно, нещо, което има значение за целия свят. Това означава много за мен" - това споделя Феликс Баумгартнер в специално интервю, което телевизия "България он ер" ще излъчи като официален партньор за нашата страна на проекта Red Bull Стратос.

 

 

Феликс разказва, че не усетил, дали е преминал скоростта на звука и е разбрал за постижението си едва на Земята. В интервюто той споделя още, че е знаел предварително, че ще има момент, в който ще започне за се върти. "Скокът от ръба на Космоса е както най-трудният, така и най-щастливият момент в живота ми".

 

 

Чети и: Нова смразяваща екранизация на "Кери"

 

 

Припомняме, че австриецът стана първият човек в историята, който скочи от стратосферата (близо 39 км височина). Той обаче не успя да подобри рекорда за най-дълго свободно падане, който принадлежи на Джо Китингър. Свободното падане на Феликс продължи около 4 минути и 19 секунди.

 

 

Скокът на Баумгартнер ще  спомогне за азработването на спасителни процедури и технологии при катастрофи във високите слоеве на атмосферата.

 

 

Събитието бе определено от световните медии като "приключението на десетилетието".

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV