Приключенията на "Разбивачът Ралф" започват утре

 

„Лошият” видеогерой пътешества в неочаквана музикална компания

 

 

Преди дни в Лос Анджелис „Лошият” герой от 8-битова видеоигра Ралф посрещна гостите на световната гала премиера на анимационната комедия "Разбивачът Ралф". Сред тях бяха актьорите, които озвучават филма на английски Джон Райли, Сара Силвърман, Джак Макбрейър и Джейн Линч, режисьорът Ричард Мур, творческият директор на Pixar Джон Ласитър, носителят на „Грами” Skrillex и др.

 

 

В "Разбивачът Ралф", едноименният видеогерой се впуска в динамично филмово приключение. В стремежа си да покаже, че може да бъде „Добрия” и да спечели медал, Ралф напуска своята игра и се озовава в други светове от вселената на аркадните видеоигри. Всяка от тях е толкова различна, че за да изградят индивидуална атмосфера, създателите на филма залагат не само на специфични цветове и анимация, но и на разнообразни музикални стилове и популярни изпълнители.

 

 

Композиторът Хенри Джакман („Мечо пух”, Х-Мен: Първа вълна”) е автор на  музиката към филма и кани няколко артиста да създадат оригинални песни. Skrillex, AKB48, Owl City и Buckner & Garcia са може би неочаван избор, но режисьорът Ричард Мур споделя: „Искахме да работим с талантливи артисти, дори да не са такива, които зрителите очакват да чуят в анимация на Disney. Убеден съм, че ще бъдат възхитени когато чуят как музиката доразвива историята и създава разнообразни емоции”.

 

 

Джакман приема предизвикателството да създаде звученето на визуално впечатляващите, но абсолютно различни светове в Разбивачът Ралф. Музикалното пътешествие превежда зрителя от класическата 8-битова игра „Майстор Феликс Младши”, през модерния, кибер-милитаристичен свят на стрелковата игра „Хироус Дюти” до пухкавия, розов и сладък свят на момичета – картинг състезателки, познат като „Сладка треска”.

 

 

Skrillex

 

 

В духа на аркадните игри, Buckner & Garcia, които стоят зад хита от 1982 г. “Pac-Man Fever”, създават и ко-продуцират за филма “Wreck-It, Wreck-It Ralph”, заедно с Джейми Хюстън. В продукцията се включва и носителят на „Грами” Skrillex, който пресъздава хаоса и силните усещания от стрелковите видео игри. „По принцип правя музика в целия спектър от цветове и емоции и това рефлектира върху звученето. Усещането във видео игрите е футуристично и изпълнено с енергия.” Неговото парче “Bug Hunt” е включено в саунтрака на Разбивачът Ралф с ремиксирана версия от Noisia.

 

 

Чети и: Феликс Баумгартнер с интервю за "България он ер"

 

 

Музикалният феномен AKB48 от Япония придружава Ралф при приключението му в момичешката видеоигра „Сладък свят” с едноименното парче „Sugar Rush”. Като стил на анимацията, създателите на филма винаги са си представяли “Сладък свят” като игра, която спокойно може да е произлязла от Япония, затова и отиват там и откриват най-популярната J-pop група, която да подсили със звучене атмосферата на видеоигра за състезание с картинги от 90-те.

 

 

Парчето “When Can I See You Again?” на Owl City (“Fireflies,” “Good Time”) е създадено за един от ключовите моменти в историята, в който според певеца, автор и изпълнител Адам Йънг, става ясно, че най-важните взаимоотношения между героите не са приключили.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV