Cветовната Купа по художествена гимнастика по БНТ

 

Световната Купа ще се проведе на 4 и 5 май

 


Най-голямата звезда на световната гимнастика Евгения Канаева е в София за Световната Купа по художествена гимнастика на 4 и 5 май, която ще се проведе в зала „Арена Армеец” в София.

 

Зрителите на БНТ ще могат да видят виртуозните й съчетания в преките предавания на БНТ 1, БНТ2 и БНТ Свят. Олимпийската шампионка, която е носителка и на три абсолютни световни титли, води мощния руски отбор в индивидуалното състезание. Сънародничките й Дария Дмитриева и Дария Кондакова са най- сериозната й конкуренция за титлата в многобоя, както и за разпределение на златните отличия в отделните уреди.

 


България ще бъде представена от носителката на 3 бронзови медала от световни първенства Силвия Митева, както и от Мария Матева. Българският ансамбъл излиза, за да защити титлата си от миналата година.

 

 

От големите ансамблови отбори в света отсъстват единствено рускините. Турнирът при ансамблите е най-силният от веригата този сезон, като в него участват представителки на 9 държави.

 


Гледайте този петък многобоя при ансамблите пряко по БНТ 2 от 18:15ч. и разпределението на медалите в отделните уреди тази събота пряко по БНТ 1 и БНТ Свят от 15:50ч.
 

 

 

 

 

Още Кино & TV