Необичайни Пазители обединяват сили

 

“Чудната петорка” излиза у нас с предпемиера на 23 ноември 2012 г

 

 

Героите в новата 3D анимация на DreamWorks Animation „Чудната петорка”, ще изненадат много от кино феновете с неочакван външен вид и смайващи умения.

 

 

Пазителите, които ще въвлекат зрителите в магическо и вълнуващо приключение са познати като Дядо Коледа,  Великденският заек, Феята на зъбките, Сънчо и Джак Скреж. По своему леко чудати, всеки от тях е готов да влезе в битка за доброто на децата по света, с тайно оръжие, умения и много кураж.

 

 

Дядо Коледа или както го наричат приятелите му Север, е бивш руски казак – на едната му ръка има татуировка “Лош“, а на другата “Добър“. Той е свиреп, взискателен и импулсивен, но с оромно чувство за хумор. Всъщност всичко при него е в големи мащаби и когато вярва в някоя кауза, никакви думи и действия не могат да го спрат. На английски Север е озвучен от Алек Болдуин, а на български ще звучи с гласа на Георги Тодоров, който има богата кариера в озвучаване на анимационни герои.

 

 

Друг пазител с особено чувство за хумор е Великденския заек или Зайо, който е спокоен и сдържан австралиец, суров като местния пейзаж. Роден за горски пазач, той е грубоват и наежен природозащитник. Тъй като е съвършено невъзмутим, единственото, което може да го подразни е вечното натякване на Север как Коледа е по-важна от Великден. На английски с гласа на Хю Джакман, на български Зайо е озвучен от актьора от „Народен театър Ив. Вазов”  Христо Чешмеджиев.

 

 

 

 

Единствената дама в „Чудната петорка” е смелата Фея на зъбките. Красиво, елегантно, синьозелено искрящо създание, тя е наполовина човек, наполовина колибри. Всички знаят, че Феята на зъбките прибира падналите зъбки изпод възглавниците на децата, но онова, което не знаят е, че те съдържат най-ценните спомени от детството и тя ги съхранява за момент в живота, когато са им най-нужни. На български ще чуем Феята на зъбките, озвучена от Лина Шишкова, а на английски тя говори с гласа на Айла Фишер.

 

 

Един особено любопитен и любим на децата Пазител от „Чудната петорка” е Сънчо. Той създава и разпространява хубавите сънища, но предпочита да не говори, за да не събуди някой. Общува с другите Пазители чрез изразителни пясъчни образи, които се появяват по магически начин над главата му - същински гръцки хор, съставен от един член. Дори понякога да е комичен, Сънчо притежава древна мъдрост и може да бъде тайно оръжие.

 

 

 

 

Решаваща роля за епичната битка на Пазителите в „Чудната петорка” има Джак Скреж - свръхестествено създание, много подобно на Пазителите. За разлика от другите той е самотник, класически бунтар без кауза. Язди вятъра като сноубордист олимпиец и може да призове по всяко време вятър, бури, студове и сняг. Джак Скреж също е безсмъртен, вечно млад, харизматичен и умен - олицетворение на пакостите и хаоса, но все още не овладял пълния си потенциал. Джак Скеж е озвучен на английски от Крис Пайн, а на български от младия актьор Деян Ангелов, който набра популярност на театралната сцена в постановки като „Дванайсета нощ”, „Двамата веронци”, „Облогът на Паскал” и др.

 

 

Чети и: Измами в ГУСВ и пътят на Българската православна църква

 

 

Последният герой от „Чудната петорка” не е Пазител, той е ...Торбалан, познат още като Мрак. Наложило му се е да изтърпи поколения от родители, учещи децата си да не вярват в него, докато Пазителите получават всичките хвалби, Мрак е решен да промени всичко това. Пъкленият му план е да накара хората да вярват в него, а не в Пазителите. Да премахне Пазителите един по един, както и всичко добро, което те въплъщават, докато не остане нищо друго освен страх. Мрак е озвучен на български от Георги Стоянов, а на английски от Джъд Лоу.

 

 

Официалната премиера на „Чудната петорка” в България е на 30 ноември 2012 г. в 3D кината в цялата страна и в IMAX 3D, а от 23 ноември ще може да се гледа предпремиерно в IMAX 3D и избрани 3D кина.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV