Пускат хобитските билети на 21 ноември

 

Предисторията на „Властелинът на пръстените” излиза у нас в 3D, HFR 3D и IMAX 3D след месец

 

 

След като миналата седмица предварителните продажби на билети за „Хобит: Неочаквано пътешествие”  стартираха в САЩ с рекордните 33% дял от общите продажби на сайта Fandango (срещу 31% за „007 Координати: Скайфол” и 28% за „Здрач: Зазоряване – Част 2”), вече е ясна и стартовата дата за България. От 21 ноември във всички кина най-нетърпеливите фенове ще могат да си осигурят места за дългоочакваната продукция.

 

 

Премиерните прожекции на „Хобит: Неочаквано пътешествие” ще се състоят в полунощ на 13-ти срещу 14-ти декември, а първите 1000 зрители, закупили билети предварително, ще получат подарък - фенски плакат на филма, специално изработен за България в лимитиран тираж.

 

 

„Хобит: Неочаквано пътешествие” е първият пълнометражен филм в историята на киното, заснет в иновативната технология HFR 3D.

 

 

High Frame Rate (HFR) или „висока кадрова честота” е термин, с който се обозначава дигитална технология на заснемане и прожектиране с 48 кадъра в секунда, вместо със стандартните сега за киното 24 кадъра. HFR 3D  придава по-голяма реалистичност на изображенията, позволявайки движещите се образи да бъдат възприети по начин, близък до естествения, по който вижда човешкото око.  По цял свят, като тест на новата технология, „Хобит: Неочаквано пътешествие” ще бъде прожектиран в HFR 3D само в избрани кина. Съгласно стратегията на студиото за България до дни се очаква да бъдат проведени тестове и да бъде стандартизиран по един екран във всички софийски мултиплекси. У нас филмът ще бъде разпространен в 3D, HFR 3D и IMAX 3D формати.

 

 

Чети и: Мария Гроздева и дъщеря й в „Часът на мама”

 

 

„Хобит: Неочаквано пътешествие” е първият филм от трилогията, подготвяна от Питър Джаксън по едноимената книга на Дж.Р.Р. Толкин и доразвита на база на издадените и у нас „Пълни приложения към „Властелинът на пръстените”. Режисьорът планира следващите две продукции, „Хобит: Пущинакът на Смог” и „Хобит: До там и обратно”, които ще излязат съответно през декември 2013-та и юли 2014-та година, също да бъдат прожектирани и в новия киноформат.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV