"Манчестър Юнайтед от Свищов " с пореден приз

 

Успехът идва няколко месеца след Международния кинофест “Звездите на Шакен” в Алмати

 

 

Документалният филм на Стефан Вълдобрев “Манчестър Юнайтед от Свищов” получи поредното си признание. На завършилия преди дни Международен филмов фестивал “Листопад” в Минск, Беларус, той спечели престижната награда “Най-добър документален филм-портрет”. На форума бяха показани над 150 филма от 35 страни. В конкурсната програма за документално кино се състезаваха 20 творби.

 

 

Успехът идва само няколко месеца след участието на Международния кинофест “Звездите на Шакен” в Алмати, Казахстан, където екипът беше удостоен със “Специалната награда на директорите на фестивала”.

 

 

Следващата важна стъпка за създателите на филма е селекцията за конкурсната програма на родния Фестивал на българския неигрален филм “Златен ритон”, които ще се проведе от 2 до 8 декември в Пловдив. 

 

 

Към наситения фестивален живот, с участие в програмите на 21 феста в 18 държави, включително на професионалния пазар в Кан и топ форумите за документално кино IDFA Амстердам и HotDocs Торонто, филмът добавя и телевизионни срещи със зрителите. Наскоро минаха премиерите му по Българската и Унгарската Национални Телевизии, а в процес на финални преговори са и излъчванята в редица европейски държави.

 

 

Чети и: Цигуларят Васко Василев става част от каузата "Предай нататък"

 

 

В момента Стефан Вълдобрев работи върху музика за новия филм на Стефан Командарев “Съдилището”, както и за историческия телевизионен сериал на БНТ “Недадените”.

 

 

Продължава и неговото клубно Национално турне, заедно с “Обичаините заподозрени” Иван Лечев, Стунджи Янкулов, Еко и Мирослав Иванов.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV